LOADING

Type to search

Νίκη απ την 1η Κυριακή δίνουν τα έργα σε Συνοικισμό – Νεάπολη – Καλλιθέα!

Κορινθία Πολιτική

Νίκη απ την 1η Κυριακή δίνουν τα έργα σε Συνοικισμό – Νεάπολη – Καλλιθέα!

Share

Σε Νεάπολη, Καλλιθέα και Συνοικισμό βρέθηκε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Ο Δήμαρχος στις συναντήσεις που πραγματοποιεί με τους πολίτες συζητά για τα έργα που έχουν γίνει στην θητεία που ολοκληρώνεται αλλά και για εκείνα που είναι απαραίτητο να γίνουν στα επόμενα χρόνια. 

Συνδιαμορφώνουμε ως ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ το πρόγραμμα των επόμενων ετών, ακούμε τους πολίτες γιατί στόχος είναι η ωφέλεια τους. 

Αυτό κάναμε και την θητεία που ολοκληρώνεται, γι αυτό και ήταν μια θητεία αποτελεσματική. 

 

Από τον Συνοικισμό ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την έναρξη των έργων  υλοποίησης, μετά από 2 έτη προσπαθειών, του Κέντρου Μικρασιατικής Μνήμης. Ενός αιτήματος που έμεινε στα συρτάρια για 10 χρόνια παρ ότι υπήρχαν ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

«Τα γραφειοκρατικά ζητήματα τελείωσαν .Aνεγείρουμε το κτίριο που παρουσιάσαμε πριν απο λίγους μήνες, ένα κτίριο που θα στεγάσει τις μνήμες των Μικρασιατών μας» ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

 

Το Κέντρο Μικρασιατικής Μνήμης είναι μόνο ένα απο τα έργα για τα οποία μερίμνησε και υλοποιούνται η δημοτική αρχή. Στον συνοικισμό για πρώτη φορά κατασκευάστηκαν σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια. Αγοράστηκε οικόπεδο 26 στρεμμάτων για την κατασκευή νέων σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων . Σε Νεάπολη και Καλλιθέα αναθέσαμε  κυκλοφοριακή μελέτη της περιοχής και  μελέτη για την κυκλοφοριακή σύνδεση Νεάπολης – Καλλιθέας με την πόλη της Κορίνθου. Επίσης ολοκληρώνεται η πλατεία στην οδό Ρόδου. Προχωρήσαμε σε κάθετες διανοίξεις οδών καθώς και στην ολοκλήρωση πλατειών και παιδικών χαρών.  Προχωρούμε ακόμα στην αξιοποίηση των  26 στρεμμάτων που αγοράσαμε για αθλητικούς χώρους στην Καλλιθέα μετατρέποντας την σε μια  σύγχρονη συνοικία η οποία θα είναι στολίδι για την Κόρινθο.

 Προχωρήσαμε ακόμα σε παρεμβάσεις του περιβάλλοντος χώρου στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη , στην διάνοιξη και ασφαλτόστρωση της λεωφόρου Ιωνίας και κάθετων δρόμων οι οποίοι σε συνδυασμό με τον νέο αυτοκινητόδρομο δημιουργούν μία πρότυπη συνοικία.