LOADING

Type to search

Περιοδεία και αυτοψία Γ. Ψυχογιού στις πληγείσες περιοχές του Νομού Κορινθίας

Κορινθία

Περιοδεία και αυτοψία Γ. Ψυχογιού στις πληγείσες περιοχές του Νομού Κορινθίας

Share

Περιοδεία και αυτοψία στις τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες της Κορινθίας, πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός.
Ψάρι Κορινθίας, Ασπρόκαμπος Σικυωνίων, Κλημέντι, Καίσαρι, Μεγάλος Βάλτος Κορινθίας Σοφιανά, ήταν τα χωριά τα οποία επισκέφθηκε και δυστυχώς η κατάσταση ήταν αποκαρδιωτική με μεγάλη ανάγκη για γενναία στήριξη! Πολλά άλλα χωριά του Νομού ακόμη, υπέστησαν ολική καταστροφή από το χαλάζι και τις βροχές που ακολούθησαν, σε μια ακόμα ακραία κακοκαιρία, αυτήν του “Elias”.
“Ζητάμε, όπως έχουμε κάνει στη Βουλή για όλες τις ζημιές που θέτουν πλέον για τους παραγωγούς και τις οικογένειές τους θέματα επιβίωσης, άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, αξιοποίηση του Ταμείου Αρωγής και κάθε άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου, ευρωπαϊκού και εθνικού, καθώς και επαρκή και γρήγορη επιδότηση μέτρων προστασίας για την βροχή και το χαλάζι. Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική και χρειάζεται γενναία ενίσχυση για την εισοδηματική στήριξη των αγροτών, αλλά και για να μπορέσει να προχωρήσει η καλλιέργεια την επόμενη χρονιά, όπου αυτό είναι δυνατό.”