LOADING

Type to search

Γ. Ψυχογιός: Παράταση στην κοινωφελή σε Δασαρχεια και Δομή προσφύγων, μετά την παρέμβαση μας στη Βουλή

Επικαιρότητα Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Παράταση στην κοινωφελή σε Δασαρχεια και Δομή προσφύγων, μετά την παρέμβαση μας στη Βουλή

Share

Οι βουλευτές/τριες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είχαμε ζητήσει με Ερώτησή μας από 04/09/2023 να σταματήσει ο εμπαιγμός των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα η παράταση του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα για 2.260 άτομα σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης -ΥΠΥΤ). Μετά την παρέμβασή μας, η παράταση δόθηκε τελικά με ΚΥΑ στις 19/09και αφορά μεταξύ άλλων και δομές του Νομού Κορινθίας και συγκεκριμένα 5 εργαζόμενους στα Δασαρχεία Κορίνθου και Ξυλοκάστρου και 10 στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Κορίνθου.

Χρειάζεται όμως να αναληφθούν και επιπλέον δράσεις, όπως να ικανοποιηθεί το διαρκές αίτημα των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους σε προκηρύξεις έκτακτου και μόνιμου προσωπικού. Πρέπει επιτέλους να γίνουν προσλήψεις μονίμων τόσο στα Δασαρχεία, όσο και στις δομές φιλοξενίας προσφύγων, οι ελλείψεις προσωπικού είναι μεγάλες και πρέπει να καλυφθούν και ναενισχυθούν ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Αυτό είχαμε κάνει ως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ζητάμε εδώ και τέσσερα χρόνια από την κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς αποτέλεσμα.

Κι αυτό γιατί η ΝΔ συνήθως επιλέγει, όπως και σε όλους τους τομείς, να καλύψει τα κενά με συμβάσεις σε ιδιώτες, να κάνει outsourcing βασικών υπηρεσιών του κράτους σε επιχειρηματικά συμφέροντα, να παραχωρεί και να μην ελέγχει στοιχειωδώς την ορθή υλοποίηση των έργων που αναθέτει.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή, στο πλευρό των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, αλλά και των ανθρώπων που ζουν σε αυτή τη χώρα και δικαιούνται να ζουν με αξιοπρέπεια και να έχουν καλές και σύγχρονες υπηρεσίες από την Πολιτεία.