LOADING

Type to search

Δημήτρης Πτωχός : Να δημιουργήσουμε καλά σχολεία, για όλα τα παιδιά

Επικαιρότητα Πελοπόννησος

Δημήτρης Πτωχός : Να δημιουργήσουμε καλά σχολεία, για όλα τα παιδιά

Share

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι μια περίεργη ημέρα. Είναι η στιγμή, που η καλοκαιρινή προσμονή να ξαναδείς τους συμμαθητές σου συναντιέται με τη μυρωδιά του πλαστικού της κασετίνας και τα νυσταγμένα χαμόγελα, που είχαν ξεσυνηθίσει το πρωινό ξύπνημα.

 Και για όλους εμάς, τους γονείς, είναι το σήμα πως ξεκινά και πάλι, η ρουτίνα των καθημερινών δραστηριοτήτων για να μη λείψει τίποτα στα παιδιά• και φυσικά η φροντίδα για την καθημερινή μελέτη.

Πέρα από το άγχος του πατέρα, που θέλει να βεβαιωθεί πως όλα πήγαν καλά την πρώτη μέρα του σχολείου των δικών του παιδιών, σήμερα νιώθω ένα πρωτόγνωρο για μένα άγχος. Θα το περιέγραφα ως το άγχος της ευθύνης, ώστε όλα τα σχολεία της Πελοποννήσου να ξεκινήσουν όπως πρέπει τη σχολική χρονιά.

Δίχως να μπαίνω στα χωράφια άλλων, όλες αυτές τις ημέρες συζητώντας -στο πλαίσιο της υποψηφιότητας μου- με γονείς και καθηγητές, μοιραστήκαμε το ίδιο όραμα. Να δημιουργήσουμε καλά σχολεία, για όλα τα παιδιά που διεκδικούν μια ευκαιρία για να πετύχουν στη ζωή τους. Διότι πιστεύω βαθιά, πως τα καλά σχολεία είναι ο σημαντικότερος μοχλός της κοινωνικής κινητικότητας, ίσως της πιο αναγκαίας συνθήκης, ώστε να εξελιχθεί η χώρα έτσι όπως την ονειρευόμαστε.
Με τη σκέψη μας φέτος να είναι ιδιαίτερα στα παιδιά της Θεσσαλίας, που δεν ζουν τη χαρά της επιστροφής στο σχολείο, εύχομαι καλή σχολική χρονιά, σε όλους!
Μαθήτριες και μαθητές, δασκάλους και καθηγητές και φυσικά τους γονείς, ίσως τους πιο αφανείς ήρωες της σχολικής προσπάθειας!