LOADING

Type to search

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΒΑΚ (σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας) ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Κορινθία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΒΑΚ (σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας) ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Share

Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου (από το χειμώνα του 2022) η ομάδα μας έχει αναλάβει την ευθύνη να προτείνει στο Δήμο Κορινθίων τρόπους με τους οποίους θα ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρωτοβουλία του Δήμου για την προμήθεια και την λειτουργία ηλεκτρικών ποδηλάτων στην πόλη της Κορίνθου. Συμμετείχαμε στην ομάδα αυτή, γιατί θεωρούμε ότι η ευθύνη των ενεργών πολιτών είναι να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους και την παρουσία τους στη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας και σε δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Μία τέτοια πρωτοβουλία ήταν αναμφισβήτητα αυτή της προμήθειας των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουμε συναντηθεί αλλεπάλληλες φορές, τόσο με το Δήμαρχο, όσο και με τον Γ.Γ. του Δήμου, ο οποίος έχει αναλάβει το διαδικαστικό σκέλος της όλης διαδικασίας. Μάλιστα,έχουμε ενημερώσει με ανακοινώσεις μας τους Κορίνθιους συμπολίτες και τις Κορίνθιες συμπολίτισσες μας για την εξέλιξη της όλης υπόθεσης.

Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε στην συνάντησή μας τον Μάρτιο ότι το πρόγραμμα εξελισσόταν ομαλά και ότι ακόμη και εντός του Μαΐου του 2023 τα ποδήλατα θα ήταν στη διάθεση των Κορινθίων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης, κάτι τέτοιο όχι απλά δεν έγινε, αλλά η διαδικασία είναι ακόμη στάσιμη. Σε πρόσφατη επικοινωνία μας με τον Δήμοενημερωθήκαμε ότι το θέμα έχει «κωλύσει» στην Επιτροπή Διαγωνισμού από την οποία περιμέναμε θετικά νέα εδώ κι ένα μήνα.

Με αυτά τα δεδομένα είμαστε υποχρεωμένοι να διαχωρίσουμε τη θέση μας από την εν λόγω διαδικασία. Σε καμία περίπτωση τα χρονοδιαγράμματα, τα οποία είχαμε συζητήσει, δεν έχουν τηρηθεί ούτε στο ελάχιστο και παρά τις εύλογες καθυστερήσεις, τις οποίες μπορεί να ενέχει μία τέτοια διαδικασία, δεν θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία αποτέλεσε ουσιαστική προτεραιότητα για τους διοικούντες το Δήμο και προσωπικά για τον ίδιο το Δήμαρχο. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του, ενάμιση χρόνο μετά την ανακοίνωσή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας δεν έχουμε κανένα απτό αποτέλεσμα.

ΥΓ.

Και σε άλλες πρωτοβουλίες του Δήμου, σχετικές με τις συμβουλευτικές αρμοδιότητες της ομάδας μας, θα μπορούσαμε να έχουμε ερωτηθεί και να έχουμε μεταφέρει τις παρατηρήσεις μας, οι οποίες θα λάμβαναν υπόψη τους την γνώμη και τις προτεραιότητες των συμπολιτών μας. Δυστυχώς όμως για κανένα άλλο θέμα δεν ζητήθηκε η γνώμη μας. Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η πρόσφατη περίπτωση της «πεζοδρόμησης» στην περιοχή Κεραμιδάκι στα Καλάμια, για την οποία ποτέ δεν ζητήθηκε καμία πρόταση από την επιτροπή που έχει συσταθεί ακριβώς για τέτοιους σκοπούς.

Η Ομάδα ΣΒΑΚ – Επιτροπή για τα Ηλεκτρικά Ποδήλατα

Σταμάτης Κωνσταντίνος  –   Βασιλακόπουλος Θοδωρής  –  Περιβολάρης Βάκης  –  Κεφαλάς Χριστόφορος  –  Κονδύλης Γιώργος  –  Σπύρου Παναγιώτης