LOADING

Type to search

N.Κορδαλής:Οφείλουμε να ισχυροποιήσουμε την φωνή και την δύναμη μας στα κοινά

Κορινθία Πολιτική

N.Κορδαλής:Οφείλουμε να ισχυροποιήσουμε την φωνή και την δύναμη μας στα κοινά

Share

«Πράσινες δεξιότητες για την Νεολαία: Προς ένα αειφόρο κόσμο», είναι η θεματική της φετινής παγκόσμιας ημέρας νεολαίας. Όπως είναι γνωστό, η σημερινή νεολαία αποτελείται από τις εξής δύο γενιές. Την γενιά των Millennials και την γενιά Z. Οι δύο αυτές γενιές χαρακτηρίζονται για την κοινωνική τους ευαισθησία, την περιβαλλοντική τους ευσυνειδησία αλλά και για τις «έξυπνες» δεξιότητες τους.

Η μετάβαση προς την πράσινη ανάπτυξη, την αειφορία αλλά και την διαβίωση μας σε πόλεις «έξυπνες» και περιβαλλοντικά βιώσιμες είναι μονόδρομος.

Έχουμε την τύχη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην πόλη μας να πραγματοποιείται σχετικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο επικεντρώνεται στην κοινωνική καινοτομία, το Νέο Δημόσιο Μάνατζμεντ και τις «Έξυπνες Πόλεις». Θεωρώ αναγκαίο ως μελλοντική περιφερειακή αρχή, να επιδιώξουμε να συνεργαστούμε με το εν λόγω τμήμα, πάντα σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα τμήματα του πανεπιστημίου, όπως αυτό της ζωικής παραγωγής, της γεωπονίας αλλά κ.α.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η βιωσιμότητα αφορά όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Ως κτηνίατρος που ασχολείται με τα παραγωγικά ζώα και ως υποψήφιος διδάκτορας, γνωρίζω καλά ότι ο κίνδυνος ερημοποίησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί μείζον ζήτημα για την πλειοψηφία των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα  της Περιφερειακής ενότητας της Κορινθίας αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου γενικότερα. Όπως πολύ εύστοχα έχει αναφέρει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Πτωχός, το μείζον είναι να έχουμε σχέδιο και στόχους που θα υλοποιήσουμε πολύ γρήγορα, έτσι ώστε η Πελοπόννησος να κάνει το βήμα εμπρός.

Ως νέος, που ανήκει στις εν λόγω γενιές, αφενός επικροτώ την φετινή θεματική που κινείται προς την επίτευξη της αειφορίας, αφετέρου, θέλω να δώσω ένα ισχυρό μήνυμα εκ μέρους της νεολαίας. Εμείς , οι νέοι είμαστε η πηγή έμπνευσης και προόδου στην σύγχρονη κοινωνία. Διαθέτουμε τις απαραίτητες γνώσεις και αντιλήψεις, προκειμένου να συμβαδίσουμε με τις παγκόσμιες εξελίξεις, αντιστεκόμενοι σε απαρχαιωμένες αντιλήψεις και πρακτικές.  Ως νέοι οφείλουμε να ισχυροποιήσουμε την φωνή και την δύναμη μας στα κοινά, να βγούμε μπροστά αποφασιστικά και να αναλάβουμε δράση έχοντας εκπροσώπους ικανούς και με διάθεση να δουλέψουν.

Η 12η Αυγούστου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (International Youth Day), η οποία θα επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Νικόλαος Γ. Κορδαλής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Κορινθίας με τον Δημήτρη Πτωχό.

Κτηνίατρος, Υποψήφιος διδάκτορας πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μέλος ΔΕΕΠ Κορινθίας