LOADING

Type to search

Βίκυ Γεωργακοπούλου: Η έμπρακτη εμπιστοσύνη στη νεολαία αποτελεί φάρο ελπίδας για το μέλλον

Κορινθία Πελοπόννησος Πολιτική

Βίκυ Γεωργακοπούλου: Η έμπρακτη εμπιστοσύνη στη νεολαία αποτελεί φάρο ελπίδας για το μέλλον

Share


Με αφορμή την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που θα στηρίξουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ Δημήτρη Πτωχό και τον συνδυασμό  «Πελοπόννησος Μπροστά», με χαρά βλέπουμε την δυναμική συμμετοχή των νέων στα κοινά.

 

Είναι διακριτό ότι ο κ. Πτωχός συμβαδίζει με τον τρόπο άσκησης πολιτικής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντας ευκαιρίες σε νεαρά στελέχη, επενδύοντας στην δεξαμενή του νέου πολιτικού προσωπικού της αυτοδιοίκησης, οδεύοντας με δυναμισμό, εκσυγχρονισμό και σχέδιο για την επόμενη μέρα στην Πελοπόννησο με στυλοβάτες τους νέους της περιφέρειας μας.

 

Η παρουσία της νεολαίας στον πολιτικό στίβο αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της ΟΝΝΕΔ και του προέδρου της Ορφέα Γεωργίου, καθώς όπως είναι γνωστό, η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας θα στηρίξει έμπρακτα τα μέλη της που θα κατέλθουν στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς ανέκαθεν υποστήριζε τους δραστήριους νέους που μάχονται για το μέλλον τους.

 

Η παρουσία και η εκλογή των νέων ανθρώπων στην αυτοδιοίκηση και την πολιτική γενικότερα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την Ελλάδα του σήμερα, η οποία μάχεται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες ανάπτυξης και καινοτομίας. Σύμμαχος της και σύμμαχος κάθε αυτοδιοικητικής αρχής, θα είναι οι νέοι επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι είναι εδώ για να συνεισφέρουν εξίσου με τους έμπειρους αυτοδιοικητικούς, προσφέροντας το πνευματικό και εκπαιδευτικό προνομιακό υλικό που διαθέτουν οι ξεχωριστές γενιές των σημερινών νέων.

 

Οι νέοι που αποτελούν τις περίφημες αυτές γενίες διακρίνονται από μια σειρά  χαρακτηριστικών τα οποία  έχουν την δυνατότητα να δώσουν μια εντελώς διαφορετική πνοή στο μέλλον της αυτοδιοίκησης, καθοδηγούνται από αξίες, ανησυχούν για το περιβάλλον και το μέλλον που βλέπουν να αναπτύσσεται μπροστά τους. Αξίες που συνδέονται άμεσα με τις Ευρωπαϊκές αρχές και την διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για δύο γενιές «πεινασμένες» για αλλαγές και πράξεις, οι οποίες παράλληλα, είναι ικανές να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα σε πολύ υψηλό επίπεδο, έχοντας την ικανότητα να παράγουν εξαιρετικές και πρωτοποριακές ιδέες.

 

Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές οφείλουμε να στηρίξουμε τους νέους υποψήφιους, οι οποίοι έχουν βίωσει ιδιαίτερες και δύσκολες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια και τώρα έχουν την δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση και την διάθεση τους για έργα ουσιαστικά, με σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Η έμπρακτη εμπιστοσύνη στη νεολαία αποτελεί φάρο ελπίδας για το μέλλον τους αλλά και το μέλλον όλων μας!

 

                                  Βασιλική Γεωργακοπούλου

                               Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  της ΟΝΝΕΔ