LOADING

Type to search

Συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα

Πελοπόννησος

Συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα

Share

Την βούλησή του να αποχωρήσει στο τέλος της θητείας του, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό αποτελεί δική του απόφαση, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη Τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης της Περιφέρειας, το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου, στην Τρίπολη.

“Το να φύγω τώρα είναι δική μου απόφαση και της οικογένειάς μου. Οποτε εκτέθηκα με τίμησε ο λαός με την ψήφο του. Είμαι υπερήφανος και τυχερός για τις τόσες εκλογές και τις τόσες νίκες. Πικραίνεται αυτός που τον διώχνει ο λαός” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας. Επισήμανε δε ότι αφ’ ενός ποτέ δεν έκρυψε την ιδεολογική του αναφορά, στην οποία παραμένει πάντα πιστός, και αφ’ ετέρου ότι ανέκαθεν υπήρξε αυτοδιοικητικός, για να τονίσει στο σημείο αυτό την 30χρονη πορεία του στην αυτοδιοίκηση -ως αντινομάρχης Μεσσηνίας, δήμαρχος Καλαμάτας για 3 τετραετίες και εν τέλει περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Οπως γνωστοποίησε σήμερα ο Π. Νίκας, ήδη σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν περίπου έναν χρόνο, είχε ο ίδιος ζητήσει να αλλάξει ο επικεφαλής του συνδυασμού. “Καταλαβαίνω ότι είναι αναγκαίες οι ισορροπίες για μείζονα ζητήματα” συνέχισε ο Π. Νίκας, αποκαλύπτοντας πάντως ότι από την πλευρά του -στην πιο πάνω συνάντηση-, είχε κάνει από τότε συγκεκριμένη πρόταση για την διάδοχη κατάσταση, μέσα από την παράταξη της τωρινής περιφερειακής Αρχής.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε σήμερα ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής του είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τι θα πράξουν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ωστόσο, όπως είπε, δεν θα ανεχθεί να χρησιμοποιηθεί η τωρινή ιδιότητά τους για προεκλογικούς σκοπούς, ενώ με έμφαση σημείωσε ότι η Περιφέρεια ως θεσμός θα παραμείνει αυστηρά ουδέτερη.

Ο περιφερειάρχης, στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δυσκολίες και προσκόμματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατά την διάρκεια της θητείας του, ενώ με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε το ενδεχόμενο ανεξάρτητου συνδυασμού υπ’ αυτόν -“δεν θέλω με το ζόρι προσφορά, δεν ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα μου” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, για να καταλήξει με μια φράση του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή:

“Είναι μικρό το κακό αν χάσουμε τις εκλογές, αλλά είναι μεγάλο αν χάσουμε τον αξιακό μας κώδικα”.