LOADING

Type to search

Εγκαταστάθηκε ο 1ος μετεωρολογικός σταθμός στο Σπαθοβούνι

Κορινθία

Εγκαταστάθηκε ο 1ος μετεωρολογικός σταθμός στο Σπαθοβούνι

Share

Πράξη γίνεται μια ακόμα δέσμευση της δημοτικής αρχής στον παραγωγικό κόσμο του δήμου Κορινθίων. Τοποθετήθηκε σήμερα στο Σπαθοβούνι ο πρώτος μετεωρολογικός σταθμός ο οποίος  μετρά και  πιστοποιεί σε περιπτώσεις καταστροφής παραγωγής τις θερμοκρασίες, πιστοποίηση η οποία είναι απαραίτητη για την αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

Δεκάδες παραγωγοί του δήμου μας, αν και έχουν υποστεί καταστροφές στην παραγωγή τους είτε από υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας) είτε από χαμηλές θερμοκρασίες (παγετός), δεν έχουν αποζημιωθεί απουσία πιστοποιημένης καταγραφής.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων δεσμεύτηκε για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος με την τοποθέτηση τριών μετεωρολογικών σταθμών σε καίρια σημεία του δήμου, σήμερα ξεκίνησε η τοποθέτηση από το Σπαθοβούνι. Η τοποθέτηση του 2ου μετεωρολογικού σταθμού στον Άσσο ακολουθεί και αμέσως μετά στην Ξυλοκέριζα.

«Ήταν μια υποδομή που έλειπε. Μια υποδομή απαραίτητη για τους παραγωγούς μας. Προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και σήμερα τοποθετήσαμε τον 1ο σταθμό στο Σπαθοβούνι. Ακολουθεί η τοποθέτηση δυο ακόμα ανάλογων υποδομών. Μεριμνούμε ως δημοτική αρχή  για τους παραγωγούς μας. Στην πράξη και όχι στα λόγια» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων από το σημείο εγκατάστασης.

Για την ανάπτυξη των υποδομών συστημάτων παρακολούθησης μετεωρολογικών συνθηκών έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.