LOADING

Type to search

Με αέρα νικητή παρουσίασε τους πρώτους 140 της Συμμαχίας πολιτών

Κορινθία

Με αέρα νικητή παρουσίασε τους πρώτους 140 της Συμμαχίας πολιτών

Share

Με πυρήνα την εμπειρία των στελεχών διοίκησης και αιχμή την βαθιά ανανέωση προσώπων, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου ξεκίνησε χθες την πορεία της προς τις εκλογές.

«Παρουσιάζω σήμερα την 1η ομάδα των 140 υποψηφίων του συνδυασμού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. Της ομάδας που θα  κάνει όλους τους Κορίνθιους υπερήφανους το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου.Είμαστε συνδυασμός  αλλαγής, νίκης, ελπίδας, προοπτικής και ανάπτυξης.  Η εμπειρία των παλαιών στελεχών που βρίσκονται σήμερα μαζί μου στην διοίκηση του δήμου Κορινθίων εγγυώνται την αποτελεσματική συνέχεια και  τα νέα πρόσωπα , τα νέα στελέχη από κάθε τομέα της κοινωνία μας, είναι η απόδειξη της βαθιάς και ουσιαστικής ανανέωσης της  ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ανανέωση που ζητά η κοινωνία και δεν την έχουν άλλοι συνδυασμοί. Σας καλώ να δώσουμε τον αγώνα μας με ήθος και σεβασμό, όσο κι αν προκληθούμε.

Οι Κορίνθιοι μας εμπιστεύονται και θα μας ψηφίσουν κυρίως για το έργο μας, για τον συνδυασμό μας, τα πρόσωπα της συμμαχίας πολιτών και για την διαχείριση,την αλήθεια την αξιοπρέπεια και την ποιότητα που διακρίνει τον συνδυασμό μας» είπε ο δήμαρχος Κορινθίων ανοίγοντας την 1η δημόσια εκδήλωση της παράταξης κάτω από θερμά χειροκροτήματα και έκδηλο ενθουσιασμό

Με λόγο ενωτικό, λόγο σταθερότητας και συνέπειας, με πράξεις που αποδεικνύουν την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα σε όφελος των πολιτών στην θητεία που «τρέχει»,  με έργο που δεν έχει προηγούμενο στο δήμο Κορινθίων παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και της απλής αναλογικής, ο επικεφαλής της παράταξης και δήμαρχος Κορινθίων ζήτησε από τα στελέχη της Συμμαχίας να πορευτούν στην κοινωνία και σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα, με ήθος, σεβασμό και δημιουργικό λόγο. Ενημερώνοντας τους πολίτες για όσα έχουν ήδη γίνει στην πόλη και τα χωριά μας αλλά και για εκείνα που σχεδιάζονται, διεκδικώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους στην επόμενη θητεία.

Το έργο που έχουμε κάνει είναι η απόδειξη της αλλαγής για την οποίαν δεσμευτήκαμε το 2019. Ο τρόπος διοίκησης είναι εκείνος που οδήγησε στα αποτελέσματα αυτά, η ισχυρή ομάδα διοίκησης με την συνεπή και αθόρυβη δουλειά της. Έτσι θα συνεχίσουμε αρκεί οι Κορίνθιοι να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους για να μπορούμε να λέμε στα επόμενα χρόνια πως αυτές οι δυο θητείες είναι οι καλύτερες που έχουν περάσει στο δήμο Κορινθίων.

Είναι ένα έργο , το έργο που παράξαμε, που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του δήμου Κορινθίων. Υλοποιήθηκαν έργα και δράσεις που βρίσκονταν σε αναμονή για δεκαετίες. Αυτό οφείλετε στην ισχυρή ομάδα που έχω μαζί μου, στο νέο μοντέλο διοίκησης που εφάρμοσα και στην συνεργασία που υπάρχει του δήμου, και θεσμικά ,με την κυβέρνηση και την περιφέρεια. Είναι σημαντικό ξέρετε,  να έχεις στην κυβέρνηση ανθρώπους που σε γνωρίζουν και τους γνωρίζεις και ξέρουν ότι αυτό που τους λες είναι μελετημένο και  υλοποιήσιμο, ανθρώπους που  σου δίνουν την  στήριξη τους. Έχουμε τέτοιους ανθρώπους και θα τους έχουμε και στην επόμενη θητεία».

ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΗΘΟΣ !

Ο Βασίλης Νανόπουλος έβαλε ξεκάθαρα τις «γραμμές» στην χθεσινή πρώτη δημόσια συνάντηση του συνδυασμού , δείχνοντας στα στελέχη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ τον δρόμο που θα βαδίσουν αλλά και στέλνοντας σε πολιτικούς αντίπαλους και όχι εχθρούς, όπως σημείωσε, σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα.

«Το δίλλημα των εκλογών είναι, ΠΑΜΕ μπροστά με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ή πάμε πίσω σε επίπεδο προσώπων και επίπεδο πρακτικών; Η παράταξή μας, και θέλω αυτό να είναι ξεκάθαρο, δεν έχει αμφιλεγόμενα πρόσωπα. Εγώ ως επικεφαλής δεν επιλέγω οποιονδήποτε για μια χούφτα σταυρούς. Η επανεκλογή δεν είναι για μένα αυτοσκοπός και δεν θυσιάζω τα πάντα όπως κάνουν οι πολιτικοί αντίπαλοί μου για την καρέκλα.  Και , χωρίς να αμφιβάλω ότι και στους αντίπαλους συνδυασμούς υπάρχουν αξιόλογα στελέχη, σας λέω πως υπάρχουν και πολλοί που θα επιλέξουν την λάσπη και την συκοφαντία γιατί είναι μαθημένοι σε αυτά!

ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙΤΕ

Την υπεροχή που έχουμε ως σήμερα, που στηρίζεται σε επιχειρήματα ,αλήθεια και αξιοπρέπεια να την συνεχίσουμε όσο κι αν προκληθούμε

Και οι πολίτες, με την ψήφο τους σε αυτές τις εκλογές,να επιλέξουν όχι μόνο δημοτική αρχή αλλά και αντιπολιτεύσεις με στελέχη αξιοπρεπή, σοβαρά και με ήθος, ειδάλλως η ζημιά θα είναι και για τον δήμο και για τους δημότες.

Είχα δεσμευτεί και το έκανα πράξη ότι, χάρες και  προνόμια σε πρόσωπα και επιχειρήσεις δεν θα δοθούν. Εκείνοι που θέλουν να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη, και αποκλειστική προνομιακή μεταχείριση  από τον δήμο, δεν θα την βρουν σ εμάς. Γι αυτό και τους αφήσαμε να φύγουν! Κι ας λένε πως η ομάδα δεν είναι δυνατή επειδή αποχώρησαν. Η ομάδα είναι παντοδύναμη και η κατάλληλη για να οδηγήσει με ασφάλεια το δήμο στα επόμενα χρόνια!

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε ονομαστικά στην ομάδα στελεχών διοίκησης του ευχαριστώντας τους για την σταθερότητα την συνέπεια και την αποτελεσματικότητα τους. Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Κυριαζή, τους Αντιδημάρχους Γιώργο Πούρο, Σπύρο Ζαχαριά, Δημήτρη Μπίτζιο, Μαρίνα Ραντίστα, Κωνσταντίνα Κόλλια, Αντρέα Ζώγκο, Τίμο Πιέτρη, Γιάννη Γκεζερλή, τους προέδρους των σχολικών επιτροπών, Α΄Βάθμιας Μιχάλη Κλεπετσάνηκαι Β΄Βάθμιας Αναστάσιο Ταγαρά, τον Αντιπρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής πολιτικής Μιχάλη Παρασκευά και τον Αντιπρόεδρο του ΚΕΠΑΠ Γιώργο Μαγκλάρα. Τους ειδικούς συνεργάτες του σε όλους τους τομείς για την αθόρυβη και αποτελεσματική εργασία τους. Τους νέους προέδρους νομικών προσώπων  Βασίλη Γεώργαρη στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής και Παναγιώτη Λαζόπουλο στο δημοτικό λιμενικό ταμείο αλλά και  υπαλλήλους του δήμου που αφουγκράστηκαν την νέα φιλοσοφία διοίκησης και την συνδράμουν από την πρώτη στιγμή. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους τοπικούς προέδρους, η πλειοψηφία των οποίων έχει συνταχθεί με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, γεγονός που βεβαιώνει την πολιτική φροντίδας και μέριμνας των κοινοτήτων του δήμου, την μετουσίωση του οράματος και όχι συνθήματος, ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ 4ΕΤΙΑΣ

Οι μεγάλες αλλαγές της 4ετίας αποτέλεσαν σημαντική αναφορά στην ομιλία του Δημάρχου. Οι δεσμεύσεις που έγιναν πράξεις και αποτελούν το μεγάλο επιχείρημα για την ανανέωση της εμπιστοσύνης και μια 2η θητεία στο δήμο Κορινθίων. «Δεν ήταν εύκολα όσα πετύχαμε. Ο Δήμος αναγκάστηκε να εργαστεί για πλέον του έτους με το μισό προσωπικό του λόγω της πανδημίας. Τα αποτελέσματα που φέραμε όμως είναι πρωτόγνωρα. Οι χρηματοδοτήσεις, με τα 50 εκατομμύρια που περιμένουμε για την διαχείριση του νερού και έχουν ήδη εγγραφεί σε ΦΕΚ , ξεπερνούνε τα 200 εκ ευρώ!

Δημιουργήσαμε εκείνες τις υποδομές που είναι απαραίτητες ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις, θέσεις εργασίας και πλούτο.

Αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η αλλαγή στον φωτισμό, ένα έργο που όλοι γνωρίζουν πως έπρεπε να γίνει , είναι σε εξέλιξη σε όλο το εύρος του δήμου.

Ο αγωγός για την ύδρευση της Δ.Ε Άσσου – Λεχαίουολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα με την σύνδεση και του Λεχαίου.  Η αποχέτευση του Σαρωνικούδημοπρατείται.  Προς δημοπράτηση τις επόμενες δυο εβδομάδες είναι και η αποχέτευση Άσσου – Λεχαίου και Περιγιαλίου με ένα κομμάτι και της Βόχας.

Οι 3 μονάδες αφαλάτωσης, σε Κεχριές, Αμόνι και Αλμυρή έχουν ήδη δρομολογηθεί δίνοντας λύση, μαζί με τα υπόλοιπα έργα, στο θέμα της λειψυδρίας.

Σε δυο εβδομάδες παραδίδουμε τον νέο παραλιακό πεζόδρομο στο Κεραμιδάκι.

Τα Μπαζώματα Αγίου Νικολάου παραχωρήθηκαν στο δήμο με την δική μας δημοτική αρχή παύουν να λέγονται μπαζώματα και είναι πλέον η παραλία Αγίου Νικολάου έκτασης 55 στρεμμάτων. Προχωρούμε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ολική ανάπλασή της και δημιουργούμε ένα τεράστιο μέτωπο εκτελώντας παράλληλα τα έργα ανάπλασης στον παλαιό σταθμό ΟΣΕ και την ενοποίηση του μετώπου με το Λουτράκι.

Οι αθλητικοί χώροι σε προτεραιότητα, το νέο αθλητικό κέντρο στην Καλλιθέα είναι σε τροχιά υλοποίησης. Ηανακαίνιση του υπάρχοντος γηπέδου στην Κόρινθο είναι σε εξέλιξη, δημιουργήθηκαν νέα βοηθητικά γήπεδα ενώ σχεδιάζονται εργασίες στα γήπεδα Αθικίων και Άσσου με συγχρηματοδότηση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – ΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑ!

«Έλειψα από την καθημερινότητα Κορίνθιους το ξέρω όμως η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων και η υλοποίηση των έργων απαιτούσαν την συνεχή παρουσία μου στο γραφείο και στα Υπουργεία. Η σκληρή δουλειά μας όμως έφερε αποτελέσματα και είμαι υπερήφανος. Είμαι σίγουρος πως και οι Κορίνθιοι το αναγνωρίζουν! Και θα το αναγνωρίσουν και στις 8 Οκτωβρίου με την ανανέωση της εμπιστοσύνης του στο πρόσωπο του δημάρχου και την ομάδα που τον πλαισιώνει.

Μας τίμησαν το 2019 οι Κορίνθιοι με την ψήφο τους. Αυτήν την ψήφο την τιμήσαμε και θεωρώ πως θα μας δώσουν εκ νέου την ευκαιρία. Την δυνατότητα να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε όσα καταφέραμε στα 4 αυτά χρόνια, όσα προετοιμάσαμε και σχεδιάσαμε για τα επόμενα.

Μπροστά μας έχουμε μια μάχη! Θα την δώσουμε με αξιοπρέπεια, αλήθεια και ουσιαστικό λόγο.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει το μέτωπο της μπροστά.

Είναι συνδυασμός ελπίδας, αλλαγής, αξιοπρέπειας και αποτελέσματος. Και γι αυτό, θα είναι η επιλογή των Κορινθίων ! Στις 8 Οκτωβρίου, όλοι μαζί θα γιορτάσουμε τη νίκη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ!»

Σχετικό video: https://www.youtube.com/watch?v=z97MGikc5z0

Φωτογραφικό Υλικό: https://www.facebook.com/simmaxia.politon/