LOADING

Type to search

Βασίλης Νανόπουλος: Δίνουμε νερό Στυμφαλίας στον Άσσο – Ακολουθούν Λέχαιο, Περιγιάλι

Κορινθία

Βασίλης Νανόπουλος: Δίνουμε νερό Στυμφαλίας στον Άσσο – Ακολουθούν Λέχαιο, Περιγιάλι

Share


Έργα σε όφελος των πολιτών συνεχίζει να παραδίδει η δημοτική αρχή πράττοντας το καθήκον που ανέλαβε
απέναντί τους το 2019. Σήμερα, παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου και σε κλίμα μεγάλης ικανοποίησης πραγματοποιήθηκε από τον εργολάβο η σύνδεση του αγωγού ύδρευσης της δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου, από την διαδρομή Σπαθοβούνι – Άσσος. Ο αγωγός λειτουργεί εναλλακτικά , με σημαντικά χαμηλότερο κόστος και υποστηρικτικά στην ύδρευση των τριών περιοχών αφού οι τρεις κοινότητες υδροδοτούνται ήδη με νερό Στυμφαλίας. Η σύνδεση έγινε σε πρώτη φάση με τον Άσσο, ακολουθούν τις επόμενες εβδομάδες το Λέχαιο και το Περιγιάλι.

«Βρισκόμαστε σήμερα στον υδατόπυργο του Άσσου για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου της διαδικτύωσης και την σύνδεση του χωριού με τον αγωγό που έρχεται από το Σπαθοβούνι, ένα έργο που λειτουργεί ως εναλλακτική λύση ύδρευσης της δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου. Ξεκινήσαμε πέρυσι τον Ιούλιο και σήμερα, 10 μήνες μετά συνδέουμε τις περιοχές με τον αγωγό. Πολλοί δεν  γνωρίζουν πως Άσσος , Λέχαιο και Περιγιάλι έχουν από τον Δεκέμβριο 2022 νερό Στυμφαλίας, από την διαδρομή  Κόρινθος – Άσσος δήλωσε από το σημείο ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος απαντώντας και στις αντιπολιτευτικές και προεκλογικές κορώνες που αναπτύσσονται σημειώνοντας: «Έχουμε επιλέξει ως δημοτική αρχή να μιλούμε με έργα. Και τα έργα μας,διαψεύδουν όλες τις αναφορές που επιχειρούν να υποσκάψουν και να υποβαθμίσουν τα όσα έχουμε επιτύχει. Οι πολίτες και βλέπουν και αναγνωρίζουν.»

Στις τεχνικές δυσκολίες του έργου, στο εύρος των εργασιών αλλά και στην αμεσότητα επίλυσης θεμάτων από πλευράς Δημάρχου και υπηρεσιών αναφέρθηκαν οι εργολάβοι κ.Καμαριώτης και Θεοχάρης. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του κ.Καμαριώτη «έχω αναλάβει έργα σε όλη τη χώρα, πρώτη φορά συναντώ τέτοια επαφή , αμεσότητα και επίλυση θεμάτων από δήμαρχο, ευχαριστώ τον κ.Νανόπουλο διότι συνετέλεσε ουσιαστικά ώστε να προχωρήσουμε και γρήγορα και αποτελεσματικά αυτό το σπουδαίο έργο για τους κατοίκους και τον δήμο.

Ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ κ.Δημήτρης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στην μακρά πορεία του έργου, ξεκίνησε να μελετάται το 2017, χρηματοδοτήθηκε  και δημοπρατήθηκε το 2021, ξεκίνησε εργασίες τον Ιούνιο του 2022 και σήμερα, Μαίο του 2023 παραδίδει την πρώτη του φάση.

Παρόντες ο νυν αλλά και ο πρώην πρόεδρος του Άσσου κ.κ Κώστας και Γιαννακουλόπουλος. Ο κ.Κώστας μίλησε για ένα σπουδαίο έργο που αποδίδεται και ζήτησε απελευθέρωση για άρδευση του έτερου δικτύου, καθαρισμό της δεξαμενής και αντικατάσταση των δικτύων απο αμίαντο, λαμβάνοντας την δέσμευση του δημάρχου για υλοποίηση ενώ ο κ.Γιαννακουλόπουλος αναφέρθηκε σε ένα όνειρο 5 και πλέον ετών που υλοποιείται, όπως είπε ο ίδιος.

Το έργο συνεχίζεται για την σύνδεση Λεχαίου και Περιγιαλίου και με την ολοκληρωσή του εκτός του ότι λύνει ζητήματα ύδρευσης ετών, εξοικονομεί 500 χιλιάδες κιλοβατώρες ετησίως.

«Το νερό είναι χλωριωμένο και πόσιμο. Ξεπεράσαμε όλες τις δυσκολίες και σήμερα υδροδοτούμε τον Άσσο με πόσιμο νερό Στυμφαλίας και από αυτήν την διαδρομή , ακολουθούν Λέχαιο και Περιγιάλι. Ήταν επιθυμία και διεκδίκηση ετών για τους κατοίκους και την υλοποιούμε. Στο δήμο Κορινθίων εργαζόμαστε μεθοδικά και αποτελεσματικά, ολοκληρώνοντας και αποδίδοντας έργα ζωής» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Ο προυπολογισμός του έργου είναι 7,2 εκ ευρώ περιλαμβάνει 47 χιλιόμετρα δικτύου και έχει ολοκληρωθεί το δύσκολο κομμάτι των μεγάλων αγωγών (ποσοστό 45%).

Παρών στην σύνδεση του αγωγού έδωσε  ο δημοτικός σύμβουλος, κάτοικος Άσσου, Ηλίας Μπουρσέ και ο αντιδημαρχος τεχνικων υπηρεσιων Γ.Πουρος .