LOADING

Type to search

Γ.Ψυχογιός:Εφτά φορές αν πέσεις, οκτώ να σηκωθείς

Πολιτική

Γ.Ψυχογιός:Εφτά φορές αν πέσεις, οκτώ να σηκωθείς

Share


Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους αυτούς, που με στήριξαν με την ψήφο τους για άλλη μια φορά. Είναι σίγουρα τιμητικό να αναγνωρίζεται από την κορινθιακή κοινωνία η διαδρομή μου και η δουλειά που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια στη Βουλή φέρνοντας στην “πρώτη γραμμή” όλα τα κρίσιμα ζητήματα και τις ανάγκες των συμπατριωτών μου.

Υποστηκακε μια βαριά ήττα. Μετά, όμως, από μια τέτοια ήττα, οφείλουμε να ανασυγκροτηθούμε αναλογιζομενοι την ευθύνη μας απέναντι στον κόσμο που αυτή τη στιγμή κυριολεκτικά χειμαζεται και έχει γονατίσει.

Σαν άνθρωποι, αλλά και ως μέλη ενός κόμματος που έχει μάθει να αγωνίζεται και σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, έχουμε καθήκον να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά. Και αυτό θα κάνουμε.

Άλλωστε, η Αριστερά και ο κόσμος των δημοκρατικών αγώνων, έρχονται από πολύ μακριά και πάνε πολύ μακριά.

Με την πυξίδα μας προσανατολισμενη στις βασικές αρχές και αξίες μας, την βελτίωση της στρατηγικής μας και κάνοντας πιο ισχυρή την παρουσία και την γείωση μας στην κοινωνία, είναι σίγουρο ότι και στην δεύτερη εκλογική μάχη που έρχεται αλλά και στην πορεία, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αποτελέσει και πάλι το στήριγμα που θα ακουμπήσουν οι πολίτες για κοινωνική δικαιοσύνη.

Οφείλω, επίσης, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους συνυποψήφιους/ες μου για την δύσκολη αλλά γεμάτη προεκλογική μάχη που δώσαμε. Είδαμε παντού στα πρόσωπα των ανθρώπων την ανασφάλεια και τις αγωνίες τους.
Είδαμε την φτωχοποίηση, την εγκατάλειψη, την υποβάθμιση στα χωριά και τις πόλεις του Νομού. Και αυτά μας πεισμώνουν να μείνουμε δίπλα τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια, για μια ζωή που να τους επιτρέπει να μείνουν στον πανέμορφο τόπο μας.

Ευχαριστώ, επίσης, όλα τα μέλη του κόμματός μας στο Νομό που έδωσαν ανιδιοτελώς και με επιμονή τη μάχη, αλλά και ανθρώπους που δεν είναι μέλη μας, αλλά είναι πάντα εκεί οταν χρειάζεται.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνεργάτες και συνεργάτιδες μου, που και στη Βουλή όλα αυτά τα χρόνια αλλά και στην προεκλογική περίοδο με αυταπάρνηση, όρεξη και συλλογικότητα δουλέψαμε για να είμαστε αντάξιοι της ευθύνης μας.

Ευχαριστώ, τέλος, και πάνω από όλα την οικογένειά μου που είναι πυλώνες σε κάθε βήμα δίνοντας κουράγιο και έμπνευση.

Υπόσχομαι και υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τη μάχη, όπως εχουμε αποδείξει, για να σταθεί η κοινωνία όρθια και θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα κοινωνικά αγαθά που ξηλωνονται καθημερινά. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν την κοινωνία μας σε “ζούγκλα”.

Και αυτό το κάνουμε ήδη από σήμερα. Σύντομα τα πράγματα θα είναι αλλιώς κι εμείς έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ώστε να μην μένει κανένας πισω, για μια άλλη, πιο δίκαιη κοινωνία.

“Εφτά φορές αν πέσεις, οκτώ να σηκωθείς”, ιαπωνική παροιμία

Η αλλιώς:

” La lutte continue” (η μάχη συνεχίζεται), όπως λένε και οι Γάλλοι στους δρόμους τόσους μήνες.