LOADING

Type to search

Εκδήλωση για τον Καρκίνο του Πνεύμονα και δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κορινθίων

Κορινθία

Εκδήλωση για τον Καρκίνο του Πνεύμονα και δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κορινθίων

Share

          Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κορινθίων, με τη συνεργασία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου ΥγιώνΠόλεων και την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος(ΕΝΘΕ) διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα με τον διακριτικό τίτλο «Μελίτη».

 Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο θεατράκι του Δημαρχείου, Κολιάτσου 32 στη Κόρινθο, την Κυριακή 14Μαΐου 2023, στις 11.00 π.μ.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

– Παπαλευθέρης Ελευθέριος, ιατρός Πνευμονολόγος, Φυματιολόγος

-Χρισταρά Αθανασία, ιατρός Πνευμονολόγος, Φυματιολόγος

-Κόλλια Ευτυχία, Διδάκτωρ συμβουλευτικής Ψυχολογίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνώνγια τον Καρκίνο του Π.Ο.Υ., ο καρκίνος του πνεύμονα ευθύνεται για το 11% και πλέον των συνολικώνπεριστατικών καρκίνου, αποτελώντας τον δεύτεροσυχνότερο καρκίνο μετά τον καρκίνο του μαστού, ενώ είναι ο συχνότερος σε εμφάνιση καρκίνος παγκοσμίως για τουςάνδρες και ο τρίτος συχνότερος για τις γυναίκες. Παράλληλα, παραμένει με διαφορά ο πρώτος σε θνητότητα και αυτό γιατί συνήθως διαγνώσκεται σε προχωρημένοστάδιο, λόγω απουσίας συμπτωμάτων στα αρχικά στάδια της νόσου, με αποτέλεσμα χαμηλή πενταετή επιβίωση.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των πολιτών, για τη σημασία της πρόληψης αλλά και του προσυμπτωματικού ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα, με ετήσια χαμηλήςδόσης αξονική τομογραφία θώρακος (LDCT). Το ΚΕΠΥγείας, μετά το πέρας της εκδήλωσης στον ίδιο χώρο, θα παρέχει δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης σε καπνιστές άνωτων 50 ετών, που δεν έχουν υποβληθεί σε αντίστοιχηεξέταση την τελευταία 5ετία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.