LOADING

Type to search

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ – Νέο ρεκόρ χρηματοδότησης στα Αρδευτικά -13,3 εκατ. ευρώ για 7 έργα

Κορινθία

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ – Νέο ρεκόρ χρηματοδότησης στα Αρδευτικά -13,3 εκατ. ευρώ για 7 έργα

Share

Δήμος Σικυωνίων: Νέο ρεκόρ χρηματοδότησης στα Αρδευτικά -13,3 εκατ. ευρώ για 7 έργα!

Τα έργα αφορούν παρεμβάσεις διαχείρισης των υδάτων σε Σικυώνα, Στυμφαλία και Φενεό

Νέο ρεκόρ χρηματοδότησης στα έργα εγγείων βελτιώσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης πέτυχε ο δήμος Σικυωνίων και ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος, αφού κατάφερε να εντάξει 7 αρδευτικά έργα με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 13,3 εκατ. ευρώ.

Ο δήμος Σικυωνίων κατά τη συνήθη πρακτική του, κατέθεσε πλήρως τεκμηριωμένους και ακριβείς φακέλους που αφορούν σε έργα που θα υλοποιηθούν και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες: Σικυώνα, Στυμφαλία, Φενεό και απέσπασε την υψηλότερη χρηματοδότηση έναντι των άλλων δήμων της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δεύτερος πανελλαδικά, σε ύψος χρηματοδότησης δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει μόλις το μισό ποσό από αυτό του δήμου Σικυωνίων! Με δυο λόγια ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον τίτλο του «πρωταθλητή των χρηματοδοτήσεων» σε πανελλαδικό επίπεδο!

Τα αρδευτικά έργα που περιλαμβάνει η χρηματοδότηση έχουν ως στόχο την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και κατ’ επέκτασιν την εξοικονόμησή τους και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος που πλήττεται τα τελευταία χρόνια και από την κλιματική αλλαγή. Η συμβολή αυτών των έργων εγγείων βελτιώσεων, θα είναι καθοριστική στην αύξηση της παραγωγής, της παραγωγικότητας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Αναλυτικά τα έργα αφορούν:

Αρδευτικό Έργο Κεφαλαρίου Στυμφαλίας 2.200.000€
Αρδευτικά Έργα Καλλιάνων 1.871.075,89€
Αρδευτικά έργα Ψαρίου και Κυλλήνης 2.200.000€
Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Ασπροκάμπου1.600.000€
Αρδευτικά Έργα Αρχαίας Σικυώνας 2.200.000€
Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Μοσιάς2.158.178,31€
Εκσυγχρονισμός Αρδευτικού δικτύου Στυμφαλίας 1.081.480€

O Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του κατά την ανακοίνωση των εντάξεων των παραπάνω αρδευτικών έργων του Δήμου Σικυωνίων ευχαρίστησε τις «άρτιες» όπως τις χαρακτήρισε τεχνικές υπηρεσίες και προγραμματισμού του δήμου του, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αδειοδοτήσεις, γνωμοδοτήσεις και λοιπές διεκπεραιωτικές ενέργειες για την πληρότητα των φακέλων των μεγάλων έργων που εκπονούνται στο Δήμο Σικυωνίων.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι αν δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία με τις προαναφερόμενες υπηρεσίες – Υδάτων, Περιβάλλοντος, Δασαρχείο, Διεύθυνση Δασών, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και Αγροτικής Ανάπτυξης – σήμερα δεν θα μπορούσε ο Δήμος Σικυωνίων να έχει ώριμα, ενταγμένα και χρηματοδοτημένα έργα τα οποία είναι άκρως αναγκαία για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα.