LOADING

Type to search

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας παρέστη στο Ναύπλιο, στην έναρξη του 8oυ Mediterranean Yacht Show και στα εγκαίνια της 2ης έκθεσης τοπικών προϊόντων

Πελοπόννησος

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας παρέστη στο Ναύπλιο, στην έναρξη του 8oυ Mediterranean Yacht Show και στα εγκαίνια της 2ης έκθεσης τοπικών προϊόντων

Share

“Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί εξαιρετική προοπτική, καθώς μπορεί να φέρει πλούτο στην πατρίδα μας και υποχρέωση της πολιτείας αποτελούν η βελτίωση των λιμενικών υποδομών, αλλά και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου. Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτελεί εργασίες σε πέντε λιμάνια” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας το απόγευμα χθες Σάββατο 29 Απριλίου, στο Ναύπλιο, στην εναρκτήρια εκδήλωση για το 8o Mediterranean Yacht Show (MEDYS).

Επιπλέον, ο Π. Νίκας επισήμανε την καθοριστική και ουσιαστική συμβολή της περιφερειακής Αρχής στην απεμπλοκή της τελματωμένης -για 15 χρόνια- υπόθεσης της μαρίνας του Ναυπλίου, οδηγώντας στην υπογραφή της πρώτης στην Ελλάδα ΣΔΙΤ για μαρίνα -“μια επένδυση που ξεκινά με 25.000.000 ευρώ και θα φθάσει στην τελική της φάση σε πάνω από 100 εκατομμύρια, φέρνοντας ανάπτυξη και επηρεάζοντας θετικά τον τουρισμό και την οικονομία γενικότερα όλης της ανατολικής Πελοποννήσου” όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας εξέφρασε συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εν λόγω έκθεσης -μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς στον τομέα της- την οποία, όπως δήλωσε, η Περιφέρεια στηρίζει οικονομικά προσθέτοντας ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η οικονομική και ηθική στήριξη της Περιφέρειας σε εκδηλώσεις ανάλογης θεματικής και εμβέλειας.

Το 8o Mediterranean Yacht Show -την διεθνή έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής, που φιλοξενείται στην αργολική πρωτεύουσα από τις 29 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου και η οποία περιλαμβάνει 95 σκάφη, yacht brokers από περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου και πολλούς εκθέτες με υπηρεσίες και προϊόντα- συνδιοργανώνουν ο Ελληνικός Σύνδεσμος Θαλάσσιου Τουρισμού και ο Δήμος Ναυπλιεων με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τελεί δε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση για την εν λόγω έκθεση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης και Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πολιτικοί παράγοντες και υποψήφιοι βουλευτές της Αργολίδας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, συλλόγων κ.α.

 

2η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, εξ άλλου, παρέστη και στα

εγκαίνια της 2ης έκθεσης τοπικών προϊόντων στην πλατεία Φιλελλήνων, στο Ναύπλιο, που διοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού, Τουρισμού), παράλληλα με το 8ο MEDYS

Xαιρετίζοντας ο περιφερειάρχης συνεχάρη τους διοργανωτές της έκθεσης και επισήμανε μεταξύ άλλων την “πολύ σημαντική σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τριτογενή, τον τουρισμό δηλαδή, ο οποίος θα πρέπει να υποστηριχθεί από τα τοπικά προϊόντα, η ποιότητα των οποίων στην περιοχή μας είναι εξαιρετική ενώ αποτελούν στο σύνολό τους βασικά συστατικά της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής και της μεσογειακής γενικότερα”.

Οπως σημείωσε ο Π. Νίκας, “πλέον υποχωρεί η εποχή των έτοιμων και μαζικών προϊόντων και γευμάτων, καθώς οι επισκέπτες αναζητούν τις γεύσεις του τόπου στον οποίον βρίσκονται, μέσα από τα τοπικά προϊόντα κι αυτό γίνεται επ’ ωφελεία των αγροτών”.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης και Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πολιτικοί παράγοντες και υποψήφιοι βουλευτές της Αργολίδας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, συλλόγων κ.α.