LOADING

Type to search

52 εκατομμύρια € για 3 Μεγάλα Έργα Αποχέτευσης στο Νομό Κορινθίας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με πόρους από τοΤαμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Οικονομία Πολιτική

52 εκατομμύρια € για 3 Μεγάλα Έργα Αποχέτευσης στο Νομό Κορινθίας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με πόρους από τοΤαμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Share

1) 18,1 εκ € για «Αποχέτευση Ακαθάρτων Ανατολικού Μετώπου Νομού Κορινθίας (Σαρωνικός)»

2) 8,3 εκ € για «Έργα Υποδομής Δικτύου Αποχέτευσης και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Σικυωνίων»

2) 25,4 εκ € για «Αποχετευτικό Δίκτυο Λυμάτων Δ.Ε.Ευρωστίνης – Επέκταση Βιολογικού ΚαθαρισμουΞυλοκάστρου»

****** ******

1) 18,1 εκ € για «Αποχέτευση Ακαθάρτων Ανατολικού Μετώπου Νομού Κορινθίας (Σαρωνικός)»

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Η κατασκευή σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου για το Καλαμάκι, την Ισθμία, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, το Γαλατάκι και την Κάτω Αλμυρή αποτελεί αναγκαιότητα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πρόκειται να γίνει πραγματικότητα. Με την έγκριση ενός τόσο σημαντικού έργου υποδομής, το οποίο θα υλοποιηθεί με ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εξασφαλίζουμε συνολική χρηματοδότηση ύψους 18,1 εκ € με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για το Γαλατάκι, την Κάτω Αλμυρή και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης πρόκειται να κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκους πάνω από 32 χλμ. επί του οποίου θα γίνουν περί τις 1.500 ιδιωτικές συνδέσεις. Η Ισθμία και το Καλαμάκι πρόκειται να αποκτήσουν επίσης αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκους 19 χλμ., επί του οποίου θα γίνουν περί τις 500 ιδιωτικές συνδέσεις.

Επιπλέον, θα κατασκευαστεί αγωγός μεταφοράς μήκους 15 χλμ. που θα μεταφέρει τα λύματα από την Ισθμία, το Καλαμάκι, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης και την Κάτω Αλμυρής στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίων Θεοδώρων, ενώ έχει συνυπολογιστεί χρηματοδότηση για τις όποιες αρχαιολογικές εργασίες και απαλλοτριώσειςενδεχομένως απαιτηθούν κατά την εκτέλεση του έργου. Η ανάθεση θα γίνει με ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία εντός του 2023.»

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμότατα τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά για την καταλυτική συμβολή του στη χρηματοδότηση ενός έργου θεμελιώδους σημασίας που έλειπε από τους οικισμούς μας στο Σαρωνικό. Ο Δήμος Κορινθίων συνεχίζει να ενισχύει τις υποδομές του και μάλιστα σε μία περιοχή με υψηλή τουριστική επισκεψιμότητα. Οι οικισμοί Λουτρών Ωραίας Ελένης, Γαλατακίου και Κάτω Αλμυρής αναβαθμίζονται και μαζί αναβαθμίζεται και η ποιότητα ζωής σ’ αυτούς. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στο Δήμο και τους συνεργάτες μου για τη σκληρή δουλειά που οδήγησε σ’ αυτό το αποτέλεσμα»

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά για τη διαρκή συμπαράστασή του προς το Δήμο μας, ειδικά όταν πρόκειται για έργα υποδομής. Με την υλοποίηση του έργου η Ισθμία και το Καλαμάκι πρόκειται να αποκτήσουν σύγχρονο και ολοκληρωμένο αποχετευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών.»

2) 8,3 εκ € για «Έργα Υποδομής Δικτύου Αποχέτευσης και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Σικυωνίων»

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Εξασφαλίσαμε, ως Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,συνολική χρηματοδότηση ύψους 8,3 εκ € με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για νέα συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου. Πιο συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση αφορά στην κατασκευή νέων αποχετευτικών αγωγών στο Κιάτο, στο Κάτω Διμηνιό, στην Τραγάνα και στο Πάσιο, καθώς και στην αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού τροφοδοσίας του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Σικυωνίων και στην αντικατάσταση του χερσαίου τμήματος του αγωγού εκροής.

Στην χρηματοδότηση συμπεριλαμβάνονται η προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού 350 kW πλησίον του Βιολογικού Καθαρισμού με σκοπό την κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών, καθώς επίσης και ποσά για τη δαπάνη απόκτησης της γης, όπου θα εγκατασταθεί ο φωτοβολταϊκός σταθμός, για τη σύνδεσή του με το δίκτυο Μέσης Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ, ακόμη και για τις όποιες αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες προκύψουν κατά την εκτέλεση του αποχετευτικού έργου. Η ανάθεση θα γίνει με ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία μέχρι το τέλος του 2023.»

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά για την καθοριστική συμβολή του στην χρηματοδότηση ενός ακόμη σπουδαίου έργου υποδομής για το Δήμο Σικυωνίων. Η χρηματοδότηση αυτή σε συνδιασμό με την χρηματοδότηση σχεδόν 6 εκ € που ανακοινώσαμε στα τέλη Ιανουαρίου για την αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Σικυωνίων, για την οποία υπήρξε και πάλι αποφασιστική η παρέμβαση του Υφυπουργού, πρόκειται να αλλάξουν ριζικά την εικόνα του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου μας.»

2) 25,4 εκ € για «Αποχετευτικό Δίκτυο Λυμάτων Δ.Ε. Ευρωστίνης – Επέκταση Βιολογικού Καθαρισμου Ξυλοκάστρου»

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Εξασφαλίσαμε συνολική χρηματοδότηση ύψους 25,4 εκ € με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότηταςπροκειμένου να αποκτήσει όλη η παραλιακή ζώνη της Ευρωστίνης σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο. Με την υλοποίηση του έργου θα εξυπηρετούνται όλοι οι οικισμοί που συμβάλλουν με την Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών. Δηλαδή, με την κατασκευή του έργου θα εξυπηρετούνται: το Καμάρι και τα Καριώτικα (Καμαρίου), το Κάτω Λουτρό, τα Κάτω Πιτσά, η Λυκοποριά, τα Σαρανταπηχιώτικα, το Στόμιο, η Λυγιά, το Δερβένι, η Πεταλού και τα Μαύρα Λιθάρια. Το έργο θα υλοποιηθεί με ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αφορά στην κατασκευή αποχετευτικού δικτύου συνολικού μήκους 37 χλμ. – 17χλμ. κύριο και 20 χλμ. δευτερεύον – στο οποίο θα γίνουν πάνω από 2.300 ιδιωτικές συνδέσεις.

Επιπλέον, χρηματοδοτείται και η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού του Ξυλοκάστρου για να μπορεί να υποδέχεται το αυξημένο φορτίο που θα προκύψει από την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στην Ευρωστίνη, καθώς και η ενίσχυση της εγκατάστασης με Φωτοβολταϊκό Πάρκο συνολικής ισχύος 500 κW, το οποίο θα συμβάλλει στη συνολική ενεργειακή εξοικονόμηση. Η ανάθεση θα γίνει με ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία εντός του 2023.»

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, δήλωσε:

«Η αμέριστη στήριξη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά προς το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης είναι έμπρακτη, συνεχής και πολυετής και αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση. Με την καταλυτική συμβολή του Υφυπουργού εξασφαλίσαμε σήμερα την απαραίτητη χρηματοδότηση για να υλοποιηθεί ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα υποδομής στο Δήμο μας. Η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στην Ευρωστίνη και η παράλληλη επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού του Ξυλοκάστρου είναι βέβαιο πως θα έχουν θετικότατο αποτύπωμα σε ολόκληρο το Δήμο.»