LOADING

Type to search

Ιδιαίτερα κατατοπιστική η ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Κορινθίας για τα προγράμματα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»

Επικαιρότητα Κορινθία

Ιδιαίτερα κατατοπιστική η ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Κορινθίας για τα προγράμματα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»

Share

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»  του προγράμματος Ανταγωνιστικότητα 2021 2027 στο Επιμελητήριο Κορινθίας.

Καλωσόρισμα απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης ο οποίος υπέδειξε δύο σημεία που θα πρέπει να επανεξεταστούν ως προς την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών όπως το δικαίωμα υποβολής από όλες τις επιχειρήσεις (και από αυτές με μηδέν ΕΜΕ), τοποθέτηση φωτοβολταϊκού σταθμού εγκατεστημένης ισχύος έως 10kW που αναιρεί την δαπάνη για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών και συστημάτων αποθήκευσης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μεγαλύτερη μεριμνά για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους.  

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο υπεύθυνος της δράσης «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ & Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ  » κος ΑνδρέαςΚοντογέωργας  και ο κος Ηλίας Γεωργουλόπουλος ο υπεύθυνος της δράσης «Βασικός & Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» οπού παρουσίασαν αναλυτικά τα προγράμματα.

Στο τέλος, η κα Κούκου και ο κος Πετρίδης, στελέχη της ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ καθώς και οι υπεύθυνοί των δράσεων από την ΔΕΠ απάντησαν σε ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Δείτε όλη την εκδήλωση εδώ: https://youtu.be/b8Xq46f3P3c

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, κος Χρίστος Δήμας, ο Βουλευτής Κορινθίας, κος Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κος Χάρης Βυτινιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ, κος Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Ενέργειας Π.ΠΕΛ, κος Οικονόμου Γεώργιος.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού ενημερωτικών εκδηλώσεων της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» και του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα). Ως εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ στην πρόσκληση συμμετέχει και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας.