LOADING

Type to search

Β.Νανόπουλος: «Αγκαλιάζουμε και αγαπάμε τα παιδιά με αυτισμό, υποστηρίζουμε στην πράξη τους γονείς και τους δασκάλους τους

Επικαιρότητα Κορινθία

Β.Νανόπουλος: «Αγκαλιάζουμε και αγαπάμε τα παιδιά με αυτισμό, υποστηρίζουμε στην πράξη τους γονείς και τους δασκάλους τους

Share


Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία «Παναγή Τσαλδάρη» για να μας μιλήσουν για την διαφορετικότητα.
Τα παιδιά από το Ευθύμειο Κέντρο, το Ειδικό δημοτικό σχολείο Κορίνθου ,το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Εφυραίος Άθλος», οι γονείς και οι δάσκαλοί τους ,αφορμή της παγκόσμιας ημέρας για τον αυτισμό, βρέθηκαν στην καρδιά της πόλης και μέσα από σχέδια, από παιχνίδια, από ένα παραμύθι που οι ίδιοι έφτιαξαν, μας έδειξαν την καθημερινότητα τους, την ζωή τους, το «ταξίδι» τους, έτσι χαρακτηρίζουν τον αυτισμό. Κυρίως όμως μίλησαν για την ανάγκη τους η κοινωνία να αλλάξει την αντίληψή της  και να αποδεχτεί αυτήν την διαφορετικότητα.

Ηχηρά έστειλε αυτό το μήνυμα, με την παρουσία του αλλά και τις δράσεις που αναπτύσσονται, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος ο οποίος βρέθηκε κοντά στα παιδιά, συνομίλησε μαζί τους, δέχτηκε τα όσα δημιούργησαν και βέβαια απάντησε στις ερωτήσεις τους και στα όσα του είπαν ότι χρειάζονται για να συνεχίσουν να χαμογελούν, για να μπορούν, πιο εύκολα, να λειτουργούν ως μέλη της κοινωνίας μας.

«Είμαι εδώ σήμερα, μαζί με τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους τους για να δυναμώσω το μήνυμα που στέλνουν. Η παγκόσμια ημέρα αυτισμού είναι η αφορμή. Κάθε ημέρα είναι υποχρέωση μας να είμαστε δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειές τους και αυτό κάνουμε. Αγκαλιάζουμε τα παιδιά, τα αγαπάμε, κυρίως όμως φροντίζουμε για την ένταξή τους, φροντίζουμε για την ουσιαστική υποστήριξη τους. Αξίζουν τα παιδιά και την αγάπη, και την υποστήριξη και την φροντίδα μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Δήμαρχος για να λάβει από τα παιδιά πολλά χαμόγελα, αγκαλιές και λόγια αγάπης προς το πρόσωπό του.

Τα παιδιά δημιούργησαν πανό στα οποία σχεδίασαν  την διαφορετικότητα, έγραψαν για την διαφορετικότητα επάνω σε μπαλόνια που μοίρασαν στον κόσμο, μίλησαν για την διαφορετικότητα και το πώς την βιώνουν μέσα από την αφήγηση τους δικού τους παραμυθιού.