LOADING

Type to search

Πράσινο φως για τη δημοπράτηση 25 μεγάλων έργων που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Κορινθία Οικονομία Πολιτική

Πράσινο φως για τη δημοπράτηση 25 μεγάλων έργων που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Share

Πράσινο φως για τη δημοπράτηση 25 μεγάλων έργων που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου. Συμπεριλαμβάνεται η «Αξιοποίηση και ανάδειξη του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου σε περιβαλλοντικό πάρκο»

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Υπέγραψα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 1932/24-03-2023), με την οποία καθορίζουμε τους ωφελούμενους και τις αναγκαίες διαδικασίες για να γίνουν οι διαγωνισμοί 25 μεγάλων έργων που έχουμε εντάξει στο Πρόγραμμα παρεμβάσεων με στόχο τηβελτίωση του δημόσιου χώρου σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα ανήκει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και χρηματοδοτείται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Τα 25 αυτά έργα πρόκειται να λάβουν συνολική χρηματοδότηση ύψους 87,7 εκ €.

Από τα χρήματα αυτά έχουμε εξασφαλίσει 5 εκ € για την «Αξιοποίηση και ανάδειξη του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου σε περιβαλλοντικό πάρκο». Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως ωφελούμενη του Προγράμματος να προχωρήσει στις αναγκαίες διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργουπροκειμένου να έχουμε ανάδοχο μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων, αλσυλλίων και χώρων πρασίνου εκεί όπου υφίσταται σήμερα η αχρησιμοποίητη σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου – Βέλου με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.»