LOADING

Type to search

I.Σ Κορινθίας:Το απόλυτο μηδέν για το Νοσοκομείο της Κορίνθου

Επικαιρότητα Κορινθία

I.Σ Κορινθίας:Το απόλυτο μηδέν για το Νοσοκομείο της Κορίνθου

Share


Με μεγάλη έκπληξη
παρατηρήσαμε πως στη τελευταία (8/3/2023, ΑΠ: Γ4α/Γ.Π.οικ.14830) προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων κλάδου Ε.Σ.Υ.του Υπουργείου Υγείας, όπου εγκρίθηκαν πάνω από 850 μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, δεν ανακοινώθηκε ΚΑΜΜΙΑ για τον νομό Κορινθίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας στις 23/2/2023, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Κορίνθου και συνομίλησε με τα μέλη του σε κάθε τμήμα, διαπιστώνοντας και καταγράφοντας τα μεγάλα προβλήματα σε έλλειψη ιατρικού προσωπικού, σε βασικές ειδικότητες παθολογικού τομέα, χειρουργικού τομέα, εργαστηριακού τομέα και τμήματος επειγόντων περιστατικών. Παρόμοια εικόνα υποστελέχωσης εμφανίζουν και τα Κέντρα Υγείας του νομού, όπουπρόσφατα δεν εγκρίθηκε αίτημα παράτασης Διευθυντή Παθολογίας, ο οποίος σεβόμενος τη πολυετή του υπηρεσία, επιθυμούσε τη παραμονή του για ένα 6μηνο πέραν της συνταξιοδότησής του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας αποδίδει ευθύνες σε κάθε εμπλεκόμενη πλευρά, διαμαρτύρεται έντονα για τη περαιτέρω απαξίωση που υφίστανται οι υγειονομικές μονάδες του νομού και ζητά άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σε εφαρμογή του νόμου 4512/2018 περί Ιατρικών Συλλόγων.

                           

 

                         

                                                                  Για το ΔΣ

                                            ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ                   ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΕΡΓΕΝΤΑΝΗΣ