LOADING

Type to search

Κονβόι αγάπης από τον Ελληνικό Ερυθρό σταυρό

Επικαιρότητα

Κονβόι αγάπης από τον Ελληνικό Ερυθρό σταυρό

Share


Σήμερα το πρωί (10/2) αναχώρησε το κομβόι της αγάπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με προορισμό το Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, όπου θα παραδώσει 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για να διατεθούν άμεσα στους πληγέντες. Η παράδοση της αποστολής αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (13/2).

Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. αποστέλλεται στην Τουρκία οδικώς με τρία (3) φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από το εξαίρετο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του, μεταφέροντας περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκηνές, κουβέρτες, υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.) τα οποία θα παραδοθούν απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής, για να διατεθούν με ασφάλεια στους σεισμόπληκτους. Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει νέα αποστολή με προορισμό την Συρία τις επόμενες ημέρες.

Στην αναχώρηση της αποστολή παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

ℹ️ Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.redcross.gr/

#hellenicredcross #redcross
#εθελοντές #Τουρκία #σεισμος
#σεισμός #καταστροφή
#ΕλληνικόςΕρυθρόςΣταυρός