LOADING

Type to search

Ως Βουλευτής και πολίτης της Κορινθίας, εκφράζω την βαθιά μου ικανοποίηση

Κορινθία Οικονομία Πολιτική

Ως Βουλευτής και πολίτης της Κορινθίας, εκφράζω την βαθιά μου ικανοποίηση

Share


ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ : Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΥΨΟΥΣ 15 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου υπεγράφη η Σύμβαση μεταξύ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (πρόεδρος κ. Εμμανουήλ Πλειώνης) και της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας) για την υλοποίηση του έργου ανέγερσης κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στον χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, έργο προϋπολογισμού 4.300.520 ευρώ.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με 10,8 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αγορά καινούριων ραντάρ, λέιζερ, ένα νέο υπερσύγχρονο ρομποτικό τηλεσκόπιο και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό.

Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στην Κορινθία αποτελεί ένα μεγαλόπνοο έργο, το οποίο πλέον είναι σε θέση να μετατρέψει την Κορινθία αλλά και ευρύτερα την Πελοπόννησο σε έναν διεθνή κόμβο που θα προάγει την έρευνα, τη γνώση και την επιστήμη της αστρονομίας σε όλο τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για μια επένδυση που αγγίζει τα 15 εκατ. Ευρώ, η οποία θα μετατρέψει το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στο μεγαλύτερο Διαστημικό κόμβο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, οι Υφυπουργοί Έρευνας και Τεχνολογίας και Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κκ. Χρίστος Δήμας και Νίκος Ταγαράς, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, καθώς και ο Διευθυντής και Πρόεδρος στο Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Μανώλης Πλειώνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΕΑΑ, στο οποίο υπάγεται το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου.

Αναφερόμενος στο σπουδαίο έργο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, ο κ. Κόλλιας ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής :

«Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου υπεγράφη η Σύμβαση που αφορά την υλοποίηση ενός έργου-ορόσημου για τον τόπο μας καθώς και την πατρίδα μας συνολικά.

Αναβαθμίζεται το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στην Κορινθία και μετατρέπεται στον μεγαλύτερο διαστημικό κόμβο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πρόκειται για μια άκρως φιλόδοξη επένδυση που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ, η μεγαλύτερη στην επιστημονική έρευνα στην Κορινθία και την Πελοπόννησο.

Ως Βουλευτής και πολίτης της Κορινθίας, εκφράζω την βαθιά μου ικανοποίηση.».