LOADING

Type to search

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Οδική Ασφάλεια & Κυκλοφοριακή Αγωγή»

Κορινθία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Οδική Ασφάλεια & Κυκλοφοριακή Αγωγή»

Share

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας « Πάνος Μυλωνάς», συνδιοργάνωσαν χθες (16.12.2022) στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Οδική Ασφάλεια & Κυκλοφοριακή Αγωγή».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επεσήμανε ότι το ζήτημα της οδικής ασφάλειας δεν είναι μόνον αστυνομικό, είναι παράλληλα κοινωνικό και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Επίσης, τόνισε ότι είναι ανάγκη να εμπεδωθεί πως η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και αυτός ήταν ο κύριος στόχος της συγκεκριμένης ενημερωτικής δράσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμούς απεύθυναν ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς, η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, ο Δήμαρχος Κορινθίων ο κ. Βασίλειος Νανόπουλος και η Διευθύντρια Επικοινωνίας Ολυμπίας Οδού κα Σοφία Στάμου.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από:

  • την κα Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»,
  • τον κ. Ιωάννη Παυλίδη, ψυχολόγο,
  • τη Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, Αστυνόμο Β’ Αγλαΐα Τσίτου.

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός τόσο των μαθητών όσο και των επισκεπτών, προκειμένου να αντιμετωπϊσουμε αποτελεσματικότερα το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων, βελτιώνοντας την οδική μας συμπεριφορά.

Τέλος, οι μαθητές και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν προσομοιωτές πρόσκρουσης – ανατροπής και γυαλιά προσομοίωσης μέθης και ναρκωτικών ουσιών, που προσέδωσαν διαδραστικότητα και αρτιότερη ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας.