Πληκτρολογήστε την αναζήτησή σας

Κορινθία Οικονομία Πολιτική

Ξεκινά η ανάπλαση στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ Κορίνθου

Μοιραστείτε


Σε λίγες εβδομάδες από σήμερα ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης στον Παλαιό Σταθμό του ΟΣΕ στην Κόρινθο. Η σύμβαση έργου υπεγράφη σήμερα
Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 από τον Δήμαρχο Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλο και τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Πούρου.

«Κάθε μας δέσμευση γίνεται πράξη! Το έργο της ανάπλασης του σταθμού προσφέρει στους κορίνθιους και στους επισκέπτες έναν χώρο αναψυχής, άθλησης και ξεκούρασης, έναν χώρο ασφαλή, περιβαλλοντικά και αισθητικά αναβαθμισμένο, όπως αρμόζει στην πρωτεύουσα Κόρινθο και στην είσοδο της. Προτεραιότητα μου είναι η Κόρινθος να στραφεί στη θάλασσα και εργάζομαι, όπως και οι συνεργάτες μου, για το στόχο αυτό. Το έργο ανάπλασης του παλαιού σταθμού είναι μια από τις παρεμβάσεις και είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το έργο εμβληματικό έργο που θα συνδέσει το παραλιακό μέτωπο  της Κορίνθου με το Λουτράκι, με έναν νέο, σύγχρονο και λειτουργικό πεζόδρομο μήκους 6 χλμ., αναβαθμίζοντας την ποιότητας ζωής κατοίκων, επισκεπτών και τουριστών» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το θέμα στα ΜΜΕ με τον Αντιδήμαρχο Τ.Υ Γιώργο Πούρο.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, στο πάρκο των 16 στρεμμάτων που δημιουργείται, στην τμηματική απόδοση του από τον ανάδοχο και βέβαια στις ενέργειες που τους προηγούμενους μήνες έγιναν από την πλευρά του Δημάρχου ώστε να λυθούν γραφειοκρατικά ζητήματα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Έργο: Διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Κορίνθου

Μελέτη: 131/2021 (Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών / Τμήμα Έργων και Μελετών)

Προϋπολογισμός: 1.335.000€

Πόροι: Δημοτικοί + ΣΑΤΑ

Ανάρτηση διαγωνισμού: 04/04/2022

Αποσφράγιση προσφορών: 03/05/2022

Ανάδοχος: “ΕΥΡΥΘΜΟΣ”  Δ ΚΡΑΜΠΟΒΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ

Έκπτωση: 26,38%

Σύμβαση: 984.892€

Η περιοχή του έργου, βρίσκεται στην ανατολική ζώνη της πόλης της Κορίνθου (σιδηροδρομικός σταθμός ΟΣΕ Κορίνθου, ο οποίος βρίσκεται εντός του παλαιού σχεδίου πόλεως και σήμερα είναι ανενεργός) και καλύπτει μια έκταση περίπου 16.000,00 τ.μ και αποτελεί σημαντικό ανοιχτό χώρο μπροστά από το παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό. Ο χώρος αυτός πρόκειται να αποτελέσει, μετά την ολοκλήρωση των έργων, χώρο ανάπαυσης και αναψυχής μέσω μιας ήπιας και ευχάριστης διαδρομής, τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής.

Στόχος του έργου είναι, η εν λόγω περιοχή να μην αποτελεί πλέον χώρο απομόνωσης και εστία ρύπων αλλά να ενταχθεί αισθητικά και λειτουργικά στην πόλη, προσδίδοντας την αναγκαία προστιθέμενη αξία σε αυτήν, κατά συνέπεια λοιπόν και στους δημότες της, συνδέοντας το κέντρο της με τις δύο πυκνοκατοικημένες και ιστορικές συνοικίες της, την  Ιωνία και την Αγία Άννα. 

Όλες οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα γίνουν με σεβασμό στην φυσιογνωμία του χώρου και δεν θα επηρεάσουν την παλαιά μορφή και χρήση του σταθμού, αντιθέτως οι σιδηροδρομικές γραμμές και ο υπόλοιπος εξοπλισμός του σταθμού ενσωματώνονται πλήρως στο έργο και αναδεικνύονται στο έπακρο, ώστε να διατηρείται στο ακέραιο η ιστορικότητα του χώρου.

Τέλος, Θα ενισχύσει αποτελεσματικά της τουριστική φυσιογνωμία της πόλης με άμεσο επακόλουθο την βιωματική συμμετοχή των κατοίκων, η οποία και θα εξάρει τον σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση.