LOADING

Type to search

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας

Επικαιρότητα Κορινθία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας

Share


Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν πέντε άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -2,5- κιλά κάνναβης

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες (9.11.2023) το πρωί, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, όπου συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, 35χρονος αλλοδαπός καθώς και -4- ημεδαποί, ηλικίας από 28 έως 49 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως  ηγετικό μέλος ήταν ο 35χρονος αλλοδαπός.

Τα μέλη της οργάνωσης, κατά τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους σχετικά με τη διακίνηση των ναρκωτικών, αλλά και για να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο τρέχοντος έτους, έως και την 9.11.2023, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, (ειδικότερα κάνναβης και κοκαΐνης) σε περιοχές της Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -604- γραμμαρίων,
  • -1- δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους έως -120- εκατοστών, περίπου,
  • μικροποσότητα κοκαΐνης,
  • τμήμα μπισκότου εμποτισμένο με LSD, συνολικού βάρους -0,5- γραμμαρίων,
  • -10- σπόρους κάνναβης,
  • -1- μεταλλικό τρίφτη κάνναβης,
  • -3- ζυγαριές ακριβείας,
  • ηλεκτρονικός πλαστικοποιητής για την αεροστεγή συσκευασία των ποσοτήτων,
  • -100- αεροστεγείς νάιλον συσκευασίες,
  • αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών,
  • -11- κινητά τηλέφωνα,
  • το χρηματικό ποσό των -3.500- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
  • -1- όχημα και -1- δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός, ο οποίος αγόραζε ποσότητες κάνναβης από τον 35χρονο αλλοδαπό, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του 63χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.