LOADING

Type to search

Κ. ΚΟΛΛΙΑΣ : ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Κορινθία Πολιτική

Κ. ΚΟΛΛΙΑΣ : ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Share


Σήμερα Τετάρτη 10 Αυγούστου ευρείες αυτοψίες πραγματοποίησε ο βουλευτής κ. Κώστας Κόλλιας σε αμπελοκαλλιέργειες που επλήγησαν από τον πρόσφατο καύσωνα μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Πάτρας επικεφαλής του οποίου ήταν ο Διευθυντής κ. Γ. Τσιλιγιάννης.

 

Σχετικά με το θέμα, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε τα εξής:

 

<< Σήμερα μετά λύπης μου διαπίστωσα πως ο παρατεταμένος καύσωνας που αν και δεν ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, δυστυχώς δημιούργησε πολλά προβλήματα στις καλλιέργειες των επιτραπέζιων σταφυλιών .

Ήδη έχω ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και του έχω ζητήσει την αρωγή του για το συγκεκριμένο θέμα. Ύστερα από επικοινωνία που είχα με τον ΕΛΓΑ Πάτρας και το σχετικό αίτημα του Προέδρου του Λαλιωτίου κ. Β. Τυρλή , κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Πάτρας με επικεφαλής τον Διευθυντή του κ. Γ. Τσιλιγιάννη επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές .

Διενεργήσαμε διευρυμένες και ενδελεχείς αυτοψίες σε πολλά αγροκτήματα του Δήμου Σικυωνίων , Βέλου – Βόχας και Κορινθίων . Κοινός παρονομαστής είναι η διαπίστωση ζημιών και η απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς που η σοδειά τους είναι στα πρόθυρα της συγκομιδής και έχουν κάνει όλα τα έξοδα.

Είναι γεγονός , ότι τυπικά αυτές οι ζημιές δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του  ΕΛΓΑ. Ωστόσο  δεν μπορούμε να αφήσουμε απροστάτευτους τους αγρότες μας .

Άμεσα θα αναλάβω πρωτοβουλίες με την κατάθεση σχετικού αιτήματος προς τους αρμόδιους Υπουργούς και προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να βρεθεί τρόπος αποζημίωσης των πληττόμενων παραγωγών μέσω του κρατικού προϋπολογισμού .

Εκφράζω την αισιοδοξία μου πως και αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την καταβολή δίκαιων και έγκαιρων αποζημιώσεων .

Παραμένω δίπλα στους δοκιμαζόμενους παραγωγούς του Νομού μου και θα τους κρατώ ενήμερους για τις εξελίξεις .>>