LOADING

Type to search

Προς ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο φάκελος του έργου αξιοποίησης και ανάδειξης της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Βέλο

Πελοπόννησος Πολιτική

Προς ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο φάκελος του έργου αξιοποίησης και ανάδειξης της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Βέλο

Share

Ο φάκελλος του έργου αξιοποίησης και ανάδειξης σε περιβαλλοντικό πάρκο του χώρου εκατέρωθεν του καταργημένου μετρικού σιδηροδρομικού δικτύου, στο τμήμα Κόρινθος – Βέλο υποβλήθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου στην Αθήνα, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου το εν λόγω έργο να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τον σχετικό φάκελλο επέδωσαν οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής.

Οπως σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η Περιφέρεια αιτείται την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ του πιο πάνω Ταμείου, διεκδικώντας χρηματοδότηση 20.000.000 ευρώ.

“Διαθέτουμε μάστερ πλαν και επιδιώκουμε το έργο να γίνει με τον τύπο μελέτη – κατασκευή” σημείωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον πιο πάνω χώρο, αναβαθμίζοντάς τον σε περιβαλλοντικό πάρκο.

Στόχος του έργου, ειδικότερα, είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωση του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατοδρόμων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.