LOADING

Type to search

Θέματα του πρωτογενή τομέα σε σύσκεψη υπο τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Πελοπόννησος Πολιτική

Θέματα του πρωτογενή τομέα σε σύσκεψη υπο τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Share

Ζητήματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απασχόλησαν ευρεία τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου και των προϊσταμένων των 6 ΔΑΟΚ της Περιφέρειας, αναλύθηκε και αξιολογήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση και δόθηκαν οδηγίες για την επιτάχυνση των διαδικασιών, όπου αυτό χρειάζεται. Η επόμενη ανάλογη σύσκεψη θα συγκληθεί μετά το Πάσχα.

Στα θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή τηλεδιάσκεψη, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο πρόγραμμα των νέων γεωργών -“πιέζουμε καθώς το συγκεκριμένο συνδέεται άμεσα με την αναζωογόνηση της υπαίθρου” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Οπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης ειδικότερα, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα η ΔΑΟΚ Τριφυλίας έχει ήδη ολοκληρώσει την αξιολόγηση και προχωρεί στα επόμενα στάδια, ενώ στις υπόλοιπες 5 ΔΑΟΚ η φάση της αξιολόγησης έχει ξεπεράσει το 50%.

Αναφορικά με τους αναδασμούς, στη σημερινή σύσκεψη έγινε γνωστό ότι ικανοποιητικά προχωρεί η διαδικασία στην περιοχή της Φενεού, ενώ στην περιοχή του Δωρίου οι ρυθμοί υπολείπονται σχετικά.

Εξετάστηκε ακόμα σήμερα η διαδικασία για την δακοκτονία η οποία, όπως επισημάνθηκε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, “προχωρεί συστηματικά για να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, καθώς πλέον προβλέπονται τρίχρονες συμβάσεις. Συζητήθηκα εξ άλλου και οι διαδικασίες για τις εκτάσεις βόσκησης.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι όσον αφορά στις εκθέσεις του αγροτο-διατροφικού τομέα στις οποίες θα μετέχει η Περιφέρεια -ξεκινώντας από την έκθεση Detrop Boutique, το τριήμερο 2 με 4 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη- μειώνεται δραστικά στο εξής η παρουσία πολιτικού προσωπικού.

Αντίθετα, ανάλογα και με το προϊόν, στην κάθε σχετική έκθεση θα υπάρχει παρουσία γεωπόνων από κάθε Περιφερειακή Ενότητα -“προκειμένου να αποκομίζουν εμπειρίες, να αποκτούν γνώσεις και να βοηθούν στην ορθολογική οργάνωση της παραγωγής” όπως παρατήρησε ο Π. Νίκας.