LOADING

Type to search

Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα το γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων

Αθλητικά Πολιτική

Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα το γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων

Share

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί αυτά που λέμε τα κάνουμε πράξη -και η πολτική είναι αποτέλεσμα, είναι πράξη” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μιλώντας σήμερα Σάββατο 26 Μαρτίου, στην εκδήλωση εγκαινίων του γηπέδου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, έργου για το οποίο η Περιφέρεια διέθεσε περί τις 350.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας για μία ακόμα φορά ότι “τα χρήματα είναι των φορολογουμένων και τα επιστρέφουμε σε αυτούς μέσα από έργα που στοχεύουν στην ανάπτυξη”, επισήμανε την εξαιρετική -όπως την χαρακτήρισε- συνεργασία της Περιφέρειας με αυτοδιοικητικούς παράγοντες όπως και με τα κυβερνητικά στελέχη και κάλεσε τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων να ολοκληρώσει σύντομα την μελέτη παρεμβάσεων για τον περιβάλλοντα χώρο και την πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε να υλοποιηθούν κι αυτές από την Περιφέρεια.

Σε ένα σύντομο απολογισμό του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σημείωσε ότι σε συνεργασία της Περιφέρειας με τον δήμο λύθηκε -μετά από 15 χρόνια- το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού, έργο δαπάνης 1 εκ ευρώ, ο οποίος “σε πολύ λίγο χρόνο θα λειτουργεί όπως πρέπει και όπως αρμόζει σε μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή”. Πρόσθεσε ακόμα ότι σε λίγες εβδομάδες αναμένονται να γίνουν και τα εγκαίνια του γηπέδου του Ολυμπιακού στο Λουτράκι ένα έργο με δαπάνη πάνω από 200.000 ευρώ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι όσον αφορά στην Κορινθία γενικότερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη να δημοπρατήσει το έργο των 4,5 εκ ευρώ για την αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, σημειώνοντας παράλληλα και την πολύ καλή εξέλιξη της διαδικασίας για τον με προϋπολογισμό 7,7 εκ ευρώ δρόμο από το Ξυλόκαστρο προς τα Τρίκαλα και εκτιμώντας ότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα μπορέσουν να γίνουν τα εγκαίνια του νέου, αναβαθμισμένου, πάρκου στο Πευκιά του Ξυλοκάστρου, για την προστασία του οποίου η Περιφέρεια έχει διαθέσει σημαντικές πιστώσεις.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι τα πιο πάνω έργα υλοποιούνται και δρομολογούνται παρά τις αλλεπάλληλες δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων χρόνων, όπως η οικονομική κρίση, η πανδημία που επακολούθησε, όπως βεβαίως και η πρόσφατη εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, για να τονίσει:

“Ο Ελληνισμός πέρασε και δυσκολότερες εποχές και τα κατάφερε, αυτό θα γίνει και τώρα αρκεί να είμαστε ενωμένοι, να υπάρχει συνεννόηση”.

Στη σημερινή εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αθλητικοί παράγοντες κ.α.