LOADING

Type to search

Τα υγειονομικά μέτρα για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου – Τι αναφέρει η εγκύκλιος

Επικαιρότητα

Τα υγειονομικά μέτρα για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου – Τι αναφέρει η εγκύκλιος

Share

Αναλυτικά αναφέρεται:

Λαμβάνοντας υπόψη τις με αριθμ. πρωτ. 16557/14-03-2022 και 16546/14-03-2022 εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ., σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Για τον συντονισμό της ροής της παρέλασης οι συντονιστές παρελάσεων συνεργάζονται με τους βοηθούς τους και με τους συνοδούς καθηγητές/τριες των σχολικών μονάδων.
Επισημαίνεται ότι οι οικείες Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές έχουν την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος των παρελάσεων.

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμόςσε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.