LOADING

Type to search

Στο δημαρχείο Βέλου-Βόχας ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ν.Ταγαράς

Κορινθία Πολιτική

Στο δημαρχείο Βέλου-Βόχας ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ν.Ταγαράς

Share

Σημαντική επίσκεψη στο δημαρχείο Βέλου-Βόχας πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Μαρτίου ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο οποίος είχε μια εφ’όλης της ύλης συζήτηση με τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο.
Στο γραφείο του δημάρχου σε κλίμα φιλικό και συνεργατικό οι δύο άνδρες συζήτησαν κρίσιμα θέματα βασικών υποδομών, τα οποία με τον προγραμματισμό και την υλοποίησή τους αλλάζουν ριζικά το πρόσωπο του δήμου Βέλου-Βόχας.

Αναλυτικά τα θέματα, τα οποία συζητήθηκαν αφορούν:

1. Την πρόοδο των παράπλευρων της νέας εθνικής οδού, αντιπλημμυρικών έργων στα όρια του δήμου Βέλου-Βόχας. Η προ καιρού δρομολόγηση απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση των οριστικών μελετών και δημοπρατήσεων των έργων που θα αντιμετωπίσουν οριστικά το πρόβλημα των πλημμυρών.
2. Την υλοποίηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην συζήτηση μέχρι το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση των μελετών για τη σύνταξη των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων. Εν συνεχεία η ανάδοχος εταιρεία σε πλήρη συνεργασία με την δημοτική αρχή θα προχωρήσει για την ολοκλήρωση των παραπάνω μελετών που θα αναβαθμίσουν και θα προσδιορίσουν τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου μας.
3. Το μεγάλο έργο της αποχέτευσης Βραχατίου – Ζευγολατιού. Πρόκειται οπωσδήποτε για το σημαντικότερο, εν εξελίξει έργο όχι μόνο για τον δήμο Βέλου-Βόχας αλλά και για όλη την ανατολική Κορινθία, το οποίο σύντομα δημοπρατείται, ενώ ο προϋπολογισμός που αφορά στην υλοποίησή του στην περιοχή του δήμου μας ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος τον υφυπουργό ο δήμος Βέλου-Βόχας πολύ σύντομα θα καταθέσει ολοκληρωμένες μελέτες αποχέτευσης για τους οικισμούς Δ΄ κατηγορίας (Κοκκώνι-Νεράντζα).
4. Κτηριακές Υποδομές-Ενεργειακή αναβάθμιση. Όπως ενημέρωσε τον κ. Ταγαρά ο Αννίβας Παπακυριάκος ο δήμος Βέλου-Βόχας είναι ώριμος μελετητικά για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και των δημοτικών κτιρίων, ώστε να καταθέσει αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα “ΗΛΕΚΤΡΑ” όταν οριστικοποιηθεί και ανακοινωθεί πρόσκληση χρηματοδότησης.

Επιπλέον στην διάρκεια της συνεργασίας των δύο ανδρών έγινε εκτενής αναφορά σε δύο πολύ σημαντικά θέματα για το δήμο Βέλου-Βόχας, για τα οποία υπάρχει επίσης επικοινωνία και συνεργασία και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου:
α) την χρηματοδότηση της διπλής κυκλοφοριακής ανάπλασης επί της ΠΕΟ Κορίνθου Πατρών και
β) την ολοκληρωμένη ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Βραχατίου.
Και για τα δύο αυτά έργα ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια έχει οριστικές μελέτες.
Τέλος, στο περιθώριο της συνάντησης ο Νίκος Ταγαράς ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο για ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των δημοτών Βέλου-Βόχας, θέματα επικαιρότητας και κοινωνικά ζητήματα.
Οι δύο άνδρες ολοκλήρωσαν την συνάντησή τους σε κλίμα εγκαρδιότητας και αλληλοκατανόησης που βασίζεται στην πολυετή φιλία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους, από την εποχή ακόμη της αυτοδιοικητικής παρουσίας του Νίκου Ταγαρά