LOADING

Type to search

Φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πελοπόννησος

Φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Share

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει την ευθύνη συγκέντρωσης και αποστολής στην Ουκρανία ιατροφαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, προοριζόμενου για τους πρόσφυγες του πολέμου.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη 8 Μαρτίου, με εκπροσώπους συλλόγου Ουκρανών εγκατεστημένων στην Πελοπόννησο.

Η συγκέντρωση του πιο πάνω υλικού, δήλωσε ο περιφερειάρχης, θα γίνει στα διοικητήρια των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, σε συνεργασία της Περιφέρειας με ιατρικούς, οδοντιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους των 5 Π.Ε.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια προτίθεται να διαθέσει πίστωση για την προμήθεια εκ μέρους της ανάλογου υλικού το οποίο επίσης θα αποσταλεί για τις ανάγκες των προσφύγων.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε, τέλος, ότι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία που ενδεχομένως αφιχθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εεντάσσονται στον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας, ενώ σημείωσε επίσης ότι εξετάζεται η δυνατότητα να δοθεί περαιτέρω βοήθεια αξιοποιώντας το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.