LOADING

Type to search

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πολιτική

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Share

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ενέκρινε το πρακτικό αξιολόγησης των τεχνικών και οικονομικών προσφορών για την υλοποίηση του έργου που αφορά στον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας στους ελαιώνες της Π.Ε. Αργολίδας, στo πλαίσιo του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, για τα έτη 2022 – 2023 – 2024.

Προέβη επίσης στην έγκριση των τευχών και των όρων δημοπράτησης, της δημοπράτησης και της συγκρότησης επιτροπής διαγωνισμού για τα προϋπολογισμού 7.640.000 ευρώ έργα αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στην επαρχιακή οδό Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά.

Ακόμα ενέκρινε την διεξαγωγή ανοιχτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για το έργο αποκατάστασης τεχνικών έργων και βλαβών στο οδικό δίκτυο, καθαρισμού και ενίσχυσης πρανών με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία στις πυρόπληκτες το περασμένο καλοκαίρι περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με προϋπολογισμό 1.400.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε και την διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού, κάτω των ορίων, για προϋπολογισμού 70.000 ευρώ εργασίες καθαρισμού φυτικής γης και απορριμμάτων στο εθνικό δίκτυο της Μεσσηνίας.

Προέβη επίσης στην ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για το προϋπολογισμού 1.240.000 ευρώ έργο άρσης επικινδυνότητας σε τμήματα της εθνικής οδού Τρίπολη – Πύργος, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Ενέκρινε ακόμα τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του “Μοριάς” Α.Ε. -ΑΟΤΑ με αντικείμενο την οργάνωση της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο “3ο Οδοιπορικό Οινοτουρισμού” που συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον ΕΟΤ, στο πλαίσιο Προβολής και Προώθησης του Τουριστικού Προορισμού “Πελοπόννησος”.

Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε την τροποποίηση της Πράξης Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020” καθώς και το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης υλοποίησης του υποέργου 5 το οποίο αφορά σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.