LOADING

Type to search

EIΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΛΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Κορινθία Πολιτική

EIΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΛΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Share

 

Ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, εισηγήθηκε ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, επί των πέντε νομοσχεδίων που κατέθεσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναφορικά με τις Συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ της χώρας μας και τις αντίστοιχες  Κυβερνήσεις της Δημοκρατίας της Μαλαισίας, της Ινδίας, της Δημοκρατίας του Μαυρικίου, της Δημοκρατίας της Κένυας και της Δημοκρατίας της Ρουάντα.

 

Ο κ. Κόλλιας, σχετικά με το θέμα δήλωσε τα εξής:

«Στις δύο ομιλίες που πραγματοποίησα, ανέφερα πως τα νομοσχέδια ρυθμίζουν τα θέματα καθιέρωσης και λειτουργίας Διεθνών Αεροπορικών Γραμμών μεταξύ της Ελλάδας και των ανωτέρω συμβεβλημένων χωρών. Συγκεκριμένα, από το βήμα της Γερουσίας, ανέφερα πως κοινός στόχος των Συμφωνιών αυτών είναι η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στον αεροπορικό – τουριστικό – εμπορικό τομέα.

Όλες οι Συμφωνίες βασίζονται στο βαθμιαίο άνοιγμα της αγοράς, στις νέες προοπτικές συνεργασίας και ανάπτυξης των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων και στους θεμιτούς και ίσους όρους ανταγωνισμού μεταξύ των χωρών. Επιπλέον, αποσκοπούν στην μελλοντική έναρξη εκτέλεσης απευθείας δρομολογίων μεταξύ σημείων της χώρας μας και του εκάστοτε συμβαλλόμενου μέρους, στην μη εισαγωγή διακρίσεων, αθέμιτων πρακτικών και προνομιακών μεταχειρίσεων, συμπεριλαμβανομένων των πεδίων της ασφάλειας πτήσεων, της αεροπορικής ασφάλειας, της διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας και των εργασιακών και περιβαλλοντικών πτυχών.

Προς τον σκοπό αυτό, όλες οι Συμφωνίες ορίζουν λεπτομερώς τους εφαρμοστέους μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών κανόνες.

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή μου, εξέφρασα τη βεβαιότητα ότι η υλοποίηση των διατάξεων των Συμφωνιών αυτών θα έχει ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της εθνικής μας οικονομίας.».