LOADING

Type to search

Κόρινθος : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου

Κορινθία

Κόρινθος : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου

Share

Οι υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου , μαζί με τις άλλες αυξήσεις σε όλα τα είδη πρώτη ανάγκης, οδηγεί τον κόσμο της εργασίας σε πλήρες αδιέξοδο. Η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για την αφαίμαξη που υφίσταται το λαϊκό εισόδημα και το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η διασφάλιση των υπέρογκων κερδών των διάφορων εταιρειών –πειρατών, οι οποίες εμπορεύονται το ηλεκτρικό ρεύμα σαν είδος πολυτελείας. Μάλιστα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ έκανε την κατάσταση ακόμη χειρότερη.

Αν πιστεύουν ότι θα μείνουμε αδιάφοροι είναι πολύ γελασμένοι!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε ενεργό πολίτη, κάθε μικρομεσαίο επιχειρηματία, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022  στις 12 το μεσημέρι, στον Πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης στην Κόρινθο (στην Εθνική Τράπεζα), για να απαιτήσουμε να απορροφηθούν όλες οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων! Να σταματήσουμε όλοι και όλες την φτωχοποίηση της ζωής και της δουλειάς μας! 

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε αυτές έχουν πληρώσει τα τελευταία δύο χρόνια δυσαναπλήρωτο βάρος εξαιτίας της πανδημίας. Χωρίς να υποβαθμίζουμε την επιβάρυνση που έχει υποστεί η κοινωνία στο σύνολό της, ειδικότερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν να κλείσουν για μεγαλύτερο ή μικρότερο χρονικό διάστημα με κυβερνητική εντολή, να περιορίσουν τον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν, να αναζητήσουν λύσεις μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από την πολιτεία, να αρκεστούν στα ψίχουλα της επιστρεπτέας προκαταβολής την οποία καλούνται να επιστρέψουν εντός των επόμενων μηνών και παρά το «κλείσιμο του ματιού» για το αντίθετο από διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες.

Στην προσπάθεια μας να επανεκκινήσουμε τις επιχειρήσεις μας από το καλοκαίρι του 2021 βρήκαμε απέναντι μας μία κυβέρνηση που με τις παλινωδίες της μόνο κλίμα βεβαιότητας και σιγουριάς δεν δημιουργούσε. Το άτυπο lockdownπου επιβλήθηκε στην εστίαση και το λιανεμπόριο, με το περιορισμένο ωράριο, την απαγόρευση της μουσικής και με τον «αστυνομικό» έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού είναι χαρακτηριστικά της σύγχυσης και της ανασφάλειας που δημιουργήθηκε σε όλη την αγορά.

Το οριστικό όμως χτύπημα ήρθε να το δώσει ο διπλασιασμός και ο τριπλασιασμός των τιμών σε βασικές πρώτες ύλες, αλλά ιδιαίτερα των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου! Η κυβέρνηση αδιαφόρησε πλήρως για το κόστος που επωμίζονται οι επιχειρήσεις επί πέντε μήνες (από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο) και στις αρχές του 2022 ο κ. Μητσοτάκης κάτω από την γενικευμένη κατακραυγή ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει το κράτος το 50% της αύξησης για όλες τις επιχειρήσεις για έναν μήνα βέβαια! Λες και οι επιχειρήσεις ξαφνικά πλούτισαν και μπορούν να αντιμετωπίσουν άλλο 50% με δεδομένη μάλιστα την κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας μετά από δύο χρόνια περιορισμών.

Μάλιστα δεν προβλέπεται καμία αναδρομική ισχύ αυτού του ελάχιστου μέτρου! Και μάλιστα αφορά οριζόντια όλες τις επιχειρήσεις! Από το μαγαζί της γειτονιάς, το οποίο είναι βέβαιο ότι κλείνει με τους λογαριασμούς που καλείται να πληρώσει, έως τους μεγαλοκαρχαρίες οι οποίοι οφείλουν εκατομμύρια στη ΔΕΗ και ωφελούνται έτσι ώστε να κατασπαράξουν όποια μικρή επιχείρηση αντέχει. Την ίδια αντιμετώπιση τα supermarkets, τα οποία θησαύρισαν τα τελευταία δύο χρόνια, και το μικρομεσαίο κατάστημα εστίασης που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του.

Διαμηνύουμε στους διάφορους κυβερνητικούς στυγνούς εκτελεστές της μικρής επιχείρησης ότι δεν θα τους περάσει! Όσο είμαστε ακόμη όρθιοι θα πολεμάμε και θα αποκαλύπτουμε τις μεθοδεύσεις τους που μας οδηγούν σε πλήρες αδιέξοδο!

Καλούμε  κάθε μικρομεσαίο επιχειρηματία, κάθε εργαζόμενο και κάθε ενεργό πολίτη  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας 

Τη Τρίτη 15Φεβρουαρίου 2022 στις 12 το μεσημέρι, στον Πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης στην Κόρινθο (στην Εθνική Τράπεζα), για να απαιτήσουμε να απορροφηθούν όλες οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας των μικρών επιχειρήσεων και των λαϊκών νοικοκυριών! Να σταματήσουμε όλοι και όλες την φτωχοποίηση της ζωής και της δουλειάς μας!