LOADING

Type to search

Η χώρα μπαίνει στο “ψυγείο”: Πότε έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας – Χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια

Καιρός Κορινθία

Η χώρα μπαίνει στο “ψυγείο”: Πότε έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας – Χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια

Share

Σύμφωνα με τον μετεωορολόγο Γιάννη Καλλιάνο, θα έχουμε διαδοχικά δύο ψυχρές εισβολές, που θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ δεν θα λείψουν και οι σφοδρές χιονοπτώσεις.Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Καλλιάνος, ”η πρώτη ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει την Ελλάδα θα είναι γενικά μέτριας έντασης και όχι κάτι το ακραίο. Από την Τρίτη έως και την Τετάρτη θα μας επισκεφτούν ψυχρές αέριες μάζες από τις κεντρο-ανατολικές Βαλκανικές περιοχές και θα ρίξουν τον υδράργυρο κατά περίπου 6°C σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Δευτέρας. Για παράδειγμα, στην Αττική, ενώ τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 14°C, την Τρίτη θα υποχωρήσει στους 11-12°C και την Τετάρτη στους 8°C. Παρόμοια πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας πλην των δυτικών τμημάτων όπου δεν θα παρατηρηθεί αξιόλογη μεταβολή του υδραργύρου”.

Χιόνια Τρίτη και Τετάρτη

Όπως λέει ο μετεωρολόγος, “την Τρίτη το πρωί λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και του Βόρειο-ανατολικού Αιγαίου. Δεν θα είναι όμως κάτι το αξιόλογο μιας και το “πέρασμα” αυτών των χιονοπτώσεων θα είναι πολύ γρήγορο και με πολύ τοπικά φαινόμενα. Θα χιονίσει και λίγο πιο πυκνά στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 1000-1100 μέτρα ενδεικτικά.

Την Τετάρτη τα όποια φαινόμενα των χιονοπτώσεων θα απασχολήσουν επιλεκτικά κάποια τμήματα της χώρας. Για παράδειγμα, από ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή, θα χιονίσει τοπικά σε τμήματα της νότιας Χαλκιδικής (κυρίως στο Άγιο όρος πάνω από τα 100-200 μέτρα, για πολύ λίγο όμως και πριν ξημερώσει), στο βορειο-ανατολικό Αιγαίο για λίγο (σχεδόν και στα πεδινά), στις Σποράδες (πάνω από τα 200 μέτρα), στην Εύβοια (από τα 400 μέτρα), στην Βοιωτία (πάνω από τα 250 μέτρα) και στην Αττική (πάνω από τα 400-450 μέτρα), στις Κυκλάδες (από τα 600 μέτρα) και στην Κρήτη (από τα 700-800 μέτρα)”.

https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/i-xora-mpainei-sto-psugeio-pote-erxetai-to-neo-kuma-kakokairias—xamiles-thermokrasies-xionia-kai-stin-attiki/