LOADING

Type to search

Ξεκινά η Διαδικτύωση Β’ από την ΔΕΥΑ Κορίνθου , ύψους 7,2 εκ ευρώ Σε 15 μήνες δυνατότητα υδροδότησης των Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου και Τενέας από τη Στυμφαλία

Κορινθία

Ξεκινά η Διαδικτύωση Β’ από την ΔΕΥΑ Κορίνθου , ύψους 7,2 εκ ευρώ Σε 15 μήνες δυνατότητα υδροδότησης των Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου και Τενέας από τη Στυμφαλία

Share

Το έργο της Διαδικτύωσης Β΄ από τη ΔΕΥΑ Κορίνθου προϋπολογισμού 7,2 εκ ευρώ, ανακοίνωσαν πριν από λίγο σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Καραμανλής και ο Τεχνικός Προϊστάμενος της υπηρεσίας Δημήτρης Παπαγεωργίου. Το έργο θα επιτρέψει στο πλαίσιο των σχετικών αδειοδοτήσεων , περιορισμού των διαρροών και αντικατάστασης των δικτύων την υδροδότηση με νερό Στυμφαλίας της δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου, αίτημα χρόνων ανεκπλήρωτο, αλλά και της Δημοτικής ενότητας Τενέας. Παράλληλα θα δώσει την δυνατότητα και εναλλακτικής παροχής στην πόλη της Κορίνθου ώστε να μην καταγράφονται κανενός είδους προβλήματα διακοπής και η υδροδότηση να είναι συνεχής και απρόσκοπτη.

Είναι ένα έργο που έρχεται από την προηγούμενη δημοτική αρχή όμως οι αδειοδοτήσεις και οι Περιβαλλοντικές μελέτες δεν ήταν αυτές που έπρεπε. Ως ΔΕΥΑΚ προχωρήσαμε σε όλες τις  απαιτούμενες ενέργειες και σήμερα ανακοινώνουμε πως προχωρούμε στην υλοποίηση του»ανέφερε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Νανόπουλος.

Το έργο αφορά 49 χιλιόμετρα δικτύου αγωγών μεταφοράς νερού. Οι προσφορές θα ανοιχτούν τον Ιανουάριο μήνα και αμέσως μετά θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος. Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι οι 15 μήνες. «Μαζί με το έργο της αποχέτευσης η Δημοτική Ενότητα Άσσου – Λεχαίου θα τύχει αναβάθμισης που δεν είχε καταγραφεί τα τελευταία 20 χρόνια» σημείωσε ο τεχνικός προϊστάμενος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Καραμανλής επεσήμανε το πλεονέκτημα του έργου της διαδικτύωσης, την δυνατότητα δηλαδή των εναλλακτικών τροφοδοσιών για την πόλη ώστε να μην παρατηρούνται διακοπές.

Στις παραπάνω περιοχές ο δήμος το 2022 , εκτελώντας έργο επεξεργασίας νερού θα δώσει την δυνατότητα υδροδότησης τους με πόσιμο νερό προσωρινά, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικτύωση Β και επιτευχθεί η υδροδότηση από τη Στυμφαλία.

Στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου ανακοινώθηκε και έργο μικρότερης εμβέλειας εξίσου όμως σημαντικό για την περιοχή του Σοφικού, αφορά στην διαχείριση των ομβρίων υδάτων και έχει προυπολογισμό 250 χιλιάδες ευρώ.