LOADING

Type to search

Νέα Πρόεδρος Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου η Ιωάννα Κασίμη

Επικαιρότητα Κορινθία

Νέα Πρόεδρος Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου η Ιωάννα Κασίμη

Share


Οι άυλες πολιτιστικές μας παραδόσεις
, μπορούν, να εγγυηθούν μια βιώσιμη ανάπτυξη και σχηματίζουν συνεχώς συνθήκες για ένα εποικοδομητικό διάλογο στην κοινωνία των πολιτών και στις κοινωνικές δράσεις που αυτοί πραγματοποιούν.

Το 1987, μια ομάδα γυναικών, με καταγωγή από την Ήπειρο, αναγνώρισαν πως η παγκοσμιοποίηση και οι κοινωνικοί μετασχηματισμοί απειλούν να εξαφανίσουν, να υποβαθμίσουν και να καταστρέψουν την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου. Θέλοντας να συμβάλλουν στην προστασία, τη διατήρηση και την αναδημιουργία αυτής της οικουμενικά αποδεκτής παράδοσης και έχοντας επίγνωση των δυσκολιών, ίδρυσαν το Σύνδεσμο Γυναικών Ηπείρου, με καταστατική έδρα την Αθήνα.

Στα χρόνια που πέρασαν, η “ανθρώπινη και ηπειρώτικη δημιουργικότητα“, αυτών των γυναικών, μέσα από συνεργασίες και δράσεις, επέτυχε την αμοιβαία εκτίμηση σε τοπικό, εθνικό  και διεθνές επίπεδο. Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου την περίοδο 1987-2021 κατάφερε να αποκτήσει μια ισχυρή ταυτότητα. Πέτυχε να συμβάλλει ώστε η άυλη πολιτιστική κληρονομιά να μπορεί να μεταβιβαστεί σε επόμενες γενεές και να κερδίσει το σεβασμό στις κοινωνίες των πολιτών που προσπαθούν να αναδείξουν την εθνική ταυτότητα της Ηπείρου.

Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των μελών, το κυρίαρχο σώμα του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου με επέλεξε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τα καθήκοντα της Προέδρου του Συνδέσμου. Σεβόμενη την ιστορία του Συλλόγου και τις αξίες της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας της Ηπείρου, θα προσπαθήσω από τη θέση αυτή να καταβάλλω κάθε προσπάθεια για τη διαχείριση και την προώθηση των σκοπών του Συνδέσμου.

Η προσέγγιση μου, από τη θέση της Προέδρου, θα είναι τέτοια, ώστε η πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου, υλική και άυλη, να γίνει κοινή μας ευθύνη.