LOADING

Type to search

Β.Νανόπουλος: Αλησμόνητη ημερομηνία γενναιότητας η 28η Οκτωβρίου 1940

Κορινθία Πολιτική

Β.Νανόπουλος: Αλησμόνητη ημερομηνία γενναιότητας η 28η Οκτωβρίου 1940

Share


Με την συμμετοχή σχολείων, συλλόγων, φορέων και τμημάτων του Ελληνικού Στρατού ολοκληρώθηκε
το μεσημέρι της Πέμπτης η παρέλαση για την Εθνική μας Επέτειο στην Κόρινθο.

Οι αρχές του τόπου αλλά και πλήθος πολιτών παρακολούθησαν την παρέλαση και χειροκρότησαν θερμά τους παρελαύνοντες τιμώντας με τον τρόπο αυτό τον αγώνα και την θυσία των προγόνων μας.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στο μήνυμα του έκανε λόγο για ημερομηνία αλησμόνητης γενναιότητας που θα μας διδάσκει πάντα.

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μια αλησμόνητη ημερομηνία γενναιότητας. Στέλνει παράδειγμα σε όλο τον κόσμο ότι οι Έλληνες, λίγοι τον αριθμό τότε, είπαν όχι σε μια υπερδύναμη που ήθελε, χωρίς μάχη, να κατακτήσει τη χώρα

Υπερασπίστηκαν την πατρίδα και αποδείχτηκαν άξιοι απόγονοι ενδόξων προγόνων. Εμείς σήμερα  οφείλουμε να τους τιμούμε και αυτό κάνουμε

Και να συνεχίσουμε το παράδειγμα τους στην ειρηνική περίοδο που διανύουμε με σύμπνοια και ομόνοια να πετύχουμε αποτελέσματα που μας κάνουν υπερήφανους»

https://www.youtube.com/watch?v=2XgoN22YZl8

Νωρίτερα στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κκΔιονυσίου πραγματοποιήθηκε Δοξολογία. Ακολούθησε στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.