LOADING

Type to search

Β.Νανόπουλος: Σύμβολο των επαναστατημένων Ελλήνων η απελευθέρωση του κάστρου(φωτό)

Κορινθία

Β.Νανόπουλος: Σύμβολο των επαναστατημένων Ελλήνων η απελευθέρωση του κάστρου(φωτό)

Share

Β.Nανόπουλος :Μνήμες ιστορικές αναδύθηκαν σήμερα από τα τείχη του…Ήχοι παράδοσης ”έντυσαν” την παράδοση του!
“Ετούτο το κάστρο μας ανήκει” αντηλλάλησε απ’ άκρη σ’ άκρη της επαναστατημένης Ελλάδας!

Ο Γέρος του Μοριά, ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης παραλαμβάνει τον Ακροκόρινθο στις 26 Οκτωβρίου 1823.

🎙”Η απελευθέρωση του κάστρου του Ακροκορίνθου αποτέλεσε σύμβολο του αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων. Τους έδωσε ελπίδα , προοπτική και περηφάνια να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια του Τούρκου που είχε όλα τα μέσα για να πολεμήσει”
Θα πει ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στις εκδηλώσεις τιμής για την απελευθέρωση, σήμερα το πρωί στο Κάστρο, έμπροσθεν της εικόνας του Αγίου Δημητρίου και της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

“Τιμούμε τους αγωνιστές” συνέχισε “και τους δίνουμε Υπόσχεση να είμαστε άξιοι απόγονοι, ένδοξων προγόνων!”

Το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία στο εκκλησάκι εντός του κάστρου. Εν πομπή η εικόνα κατέβηκε στο χώρο της τελετής. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ΚολοκοτρώνηΗ Φιλαρμονική του δήμου απέδωσε τιμές, καβαλάρηδες και μέλη πολιτιστικών συλλόγων αναπαρέστησαν έπειτα από πολλά χρόνια, την παράδοση του κάστρου. Παραδοσιακά τραγούδια από τον Παναγιώτη Λάλεζα συνόδευσαν τα δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην σκιά του Ναού του Απόλλωνα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, συγκεντρώνοντας το βλέμμα και λαμβάνοντας το χειροκρότημα και από τους τουρίστες που βρίσκονταν στον αρχαιολογικό χώρο.

✔Πλήθος ανθρώπων και συλλόγων προετοίμασαν μαζί με το δήμο τις φετινές εκδηλώσεις, κάποιοι ταξίδεψαν και από πολύ μακριά!

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

Το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, αρχών, πολιτών, μαθητών “σφράγισε” την επιτυχία τους και έβαλε ακόμα ψηλότερα τον πήχη για την επόμενη χρονιά!

#Δήμος_Κορινθίων #Εκδηλώσεις #Ακροκόρινθος #Απελευθέρωση