LOADING

Type to search

Β.Νανόπουλος: Περιορίστε την χρήση νερού σε αποκλειστικά οικιακή χρήση – βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες

Κορινθία Πολιτική

Β.Νανόπουλος: Περιορίστε την χρήση νερού σε αποκλειστικά οικιακή χρήση – βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες

Share


Έκκληση
για περιορισμό στην κατανάλωση ύδατος αλλά και προειδοποίηση για την επιβολή προστίμων σε όσους χρησιμοποιούν το νερό που διατίθεται για το πότισμα κτημάτων και κήπων απηύθυνε για ακόμα μια φορά στους πολίτες ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Οι μετρήσεις, παρ ότι βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού, δείχνουν κατανάλωση ανά κάτοικο τρεις φορές μεγαλύτερη από την μέγιστη που προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία, στοιχείο ιδιαίτερα ανησυχητικό.

«Θέλω να απευθύνω για ακόμα μια φορά έκκληση σε όλους τους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση νερού η οποία παρατηρείται σήμερα. Οι μετρήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει δείχνουν ότι η κατανάλωση ανά κάτοικο  είναι αυξημένη κατά τρείς φορές από την προβλεπόμενη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για οικιακή χρήση και μάλιστα στο τέλος του καλοκαιριού που θα έπρεπε να έχει μειωθεί.

Ακόμα κι αν αυξήσουμε την παροχή το νερό με τα σημερινά δεδομένα κατανάλωσης δεν θα είναι αρκετό εάν οι κάτοικοι χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης για να ποτίσουν κτήματα και κήπους.

Για τελευταία φορά παρακαλώ τους πολίτες περιορίσουν την κατανάλωση σε αποκλειστικά οικιακή χρήση. Ο κανονισμός, εφόσον διαπιστωθεί η παραβίαση του, θα εφαρμοστεί και το πρόστιμο για όσους λειτουργούν σε βάρος των συμπολιτών τους θα είναι βαρύ.

 

Θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα, πρόβλημα που δεν αφορά μόνο το δήμο μας αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.»