LOADING

Type to search

Αλλαγές στο δημοτικό σχήμα και συμπράξεις ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος

Κορινθία Πολιτική

Αλλαγές στο δημοτικό σχήμα και συμπράξεις ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος

Share

Με μήνυμα ενότητας αλλά και κάλεσμα συνεργασίας προς όλους, συμβούλους και ενεργούς πολίτες, ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση των αλλαγών στο οργανωτικό σχήμα ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, νωρίτερα το μεσημέρι επιλέγοντας ως χώρο των ανακοινώσεων αυτών, την αίθουσα που συνεδριάζει και αποφασίζει για το καλό του τόπου και των δημοτών, το ανώτερο όργανο του δήμου, το δημοτικό συμβούλιο.

▶️ Ο Δήμαρχος, έχοντας συμπληρώσει δύο χρόνια θητείας, επανέλαβε την βαθιά του πεποίθηση για συνέργειες και συνεργασίες ανακοινώνοντας τη σύμπραξη δύο ακόμα δημοτικών παρατάξεων. Μετά από την παράταξη του κ.Πελοπίδα Καλλίρη συμπράττουν και λογίζονται πλέον ως παράταξη του Δημάρχου, οι παρατάξεις των κυρίων Ιωάννη Γκεζερλή και Τιμολέοντος Πιέτρη.
Η παράταξη του Δημάρχου αριθμεί πλέον σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο 13 μέλη ενώ όπως σημείωσε ο Δήμαρχος υπάρχει και αγαστή συνεργασία με 4 ανεξάρτητους συμβούλους, οι 2 έχουν αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχων και άλλοι δύο θέσεις ευθύνης στο δήμο Κορινθίων.

✔️Εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα ιαματικών πηγών παραμένει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Ζώγκος.

✔️Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Πιέτρης θα αναλάβει Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού ταμείου

✔️Στην ΔΕΥΑΚ ως εντεταλμένος σύμβουλος προκειμένου να αναλάβει την καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας και να βοηθήσει το έργο του Προέδρου και Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανοπούλου για την υλοποίηση έργων ύψους 80 εκ ευρώ , μετακινείται ο κ.Ιωάννης Γκεζερλής ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα Αντιδημάρχου Μελετών και Ανάπτυξης.

▶️ Επιπλέον, για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών τα τμήματα αυτεπιστασίας πλην του φωτισμού ενσωματώνονται στην υπηρεσία Τεχνικών Έργων

▶️Το τμήμα προμηθειών μεταφέρεται στις οικονομικές υπηρεσίες και η μηχανογράφηση στο τμήμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης .

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ανακοίνωσε επίσης την ανάληψη καθηκόντων δύο συμβούλων Δημάρχου, Μηχανικούς στην ιδιότητα.

Ανακοίνωσε επίσης την ανάκληση της απόφασης του για ορισμό Εντεταλμένου συμβούλου Σολυγείας και την κατάργηση της θέσης.

✔️Οι αλλαγές θα ολοκληρωθούν το μήνα Νοέμβριο με την λήξη των Διοικητικών συμβουλίων στα Νομικά πρόσωπα του δήμου Κορινθίων.

Τα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν καθήκοντα στο Δήμο Κορινθίων είναι:

• Σπύρος Πλατής – Αντιδήμαρχος Οικονομικών
• Μαρίνα Βασιλάκου Ραντίτσα – Αντιδήμαρχος Αστικής ανάπτυξης και κοινωνικών προγραμμάτων

Στις θέσεις τους παραμένουν
• Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο κ. Πούρος Γεώργιος – αναπληρωτής δημάρχου
• Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τοπικής Ανάπτυξης η κα. Κόλλια Κωνσταντίνα
• Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης ο κ. Ζαχαριάς Σπυρίδων
• Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο κ. Μπίτζιος Δημήτριος
• Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Τουρισμού ο κ. Πιέτρης Τιμολέων
• Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο κ. Παπαιωάννου Ευάγγελος
• Αντιδήμαρχος αθλητισμού και προστασίας των ζώων Καρασάββας Ιωάννης

▶️Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης την συγκρότηση σε σώμα του Αναπτυξιακού Οργανισμού των τριών δήμων, Κορινθίων, Βέλου-Βόχας και Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε. και την πλήρη λειτουργία του σε 15 μέρες που θα βελτιώσει την λειτουργικότητα του δήμου και θα αντιμετωπίσει σε σημαντικό βαθμό τη γραφειοκρατία του δήμου .

✔️ Τέλος ενημέρωσε πως ο απολογισμός της δημοτικής αρχής για την περίοδο 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

#Δήμος_Κορινθίων #Αλλαγές #Οργάνωση #Αποτελεσματικότητα #Ενότητα #Συνεργασία