LOADING

Type to search

Συναυλία “1821-2021” σε μουσική Παναγιώτη Καρούσου, με τη Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ Δ Κορινθίων(VIDEO)

Κορινθία

Συναυλία “1821-2021” σε μουσική Παναγιώτη Καρούσου, με τη Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ Δ Κορινθίων(VIDEO)

Share


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία Παναγιώτη Καρούσου στην Αρχαία Κόρινθο για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Την συναυλία προλόγισε η Δρ. Τόνια Τζαναβάρα, Αρχαιολόγος – Ιστορικός Τέχνης – Προϊσταμένη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ (ΚΕ.Π.Α.Π.). Χαιρετισμούς έδωσαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός,και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα.

Η συναυλία για την απελευθέρωση της Ελλάδας«1821 – 2021» με έργα Παναγιώτη Καρούσου με το Μουσικό Σύνολο της Φιλαρμονικής Κορίνθουέγινε υπό την άρτια διεύθυνση της Αρχιμουσικού συνθέτριας και μαέστρουΓλυκερίας Μωραϊτάκη.

 

Συμμετείχαν οι υπέροχοι λυρικοί καλλιτέχνες: ηΡέα Βουδούρη σοπράνο, η Βικτώρια Χοροσουνόβα-Διακάκη σοπράνο, ο Θεόδωρος Μπιράκος τενόρος, η Μαρίζα Κιοσέογλουσοπράνο, ο Κωνσταντίνος Δρακωνάκης τενόρος. Συνόδευσε η Μάνια Χαντζέρη στο πιάνο. ΗΜυρτώ Κόρκα, έκανε τις απαγγελίες των ποιημάτων.

Στο Πρόγραμμα ερμηνεύτηκαν: Εμβατήριο για το 1821, Σαράντα παλικάρια (Παραδοσιακό), Η Μαγεμένη βρύση (Κώστας Κρυστάλλης),Ανάμνησης (Διονύσιος Σολωμός), Προσέγγιση(Γιάννης Ρίτσος), Οδοιπόρος (Παῦλος Νιρβάνας), Tu sei come una terra (Τσεζάρε Παβέζε), No te amo (Πάμπλο Νερούδα), Η αγάπη είναι ζωήΠόλεμος και ειρήνη (Λέων Τολστόι),Το πόσο σε λατρεύω (Γιάνης Βηλαράς), Το παιδί στο ποτάμι (Γεώργιος Βιζυηνός), Σιωπή (Κωστής Παλαμάς), Καρυάτιδες (Ιωάννης Πολέμης), Εσύ η γλυκιά (Γεώργιος Δροσίνης), Παρθενών(Κωστής Παλαμάς), Κόρη των Αθηνών (Λόρδος Βύρων).

Πρόκειται για τη νέα συνθετική εργασία του Ελληνοκαναδού μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου. Ο συνθέτης κλασικής μουσικής γνωστός μέσα από τις όπερες του (Προμηθέας Δεσμώτης, Τραχίνιες – Ολυμπιακή Φλόγα, Μέγας Αλέξανδρος), κάνει ένα άνοιγμα στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι μελοποιώντας μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές.

Ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια ποίησης (1821-2021) από την απελευθέρωση του ελληνικού κράτους που γιορτάζουμε φέτος.

Το εκλεκτό κοινό καταχειροκρότησε τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές της συναυλίας αφιέρωμα στο 1821 – 200 χρόνια ποίηση και ελευθερία, και ζήτησε να επαναληφτεί το τραγούδι «Κόρη των Αθηνών»του Λόρδου Βύρωνα.

Παραβρέθηκε ο Θέμης Κουτσογκίλας, πρόεδρος Κε.π.α.π Δήμου Κορινθίων που συνεχάρη τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές.