Πληκτρολογήστε την αναζήτησή σας

Κορινθία

Tοιχογραφία από τη Σχολή Καλών Τεχνών στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

Μοιραστείτε


2️⃣0️⃣0️⃣🇬🇷
Στην τοιχογραφία που δημιουργεί η Σχολή Καλών Τεχνών στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου για λογαριασμό του δήμου Κορινθίων στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ξενάγησε πριν από λίγη ώρα δημοσιογράφους που πραγματοποιούν διήμερη επίσκεψη στην Πελοπόννησο ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Σπύρο Ζαχαριά.

👉Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραμάτισε η απελευθέρωση του κάστρου της Ακροκορίνθου αλλά και η μάχη στα Δερβενάκια στην εξέλιξη της Επανάστασης, στον ηγετικό ρόλο του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη τον οποίον και θα απεικονίζει η τοιχογραφία, στην Αρχαία Κόρινθο ως πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας αλλά και στον σταθερό προσανατολισμό της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη των ιστορικών αυτών γεγονότων.

✔Η τοιχογραφία ξεκίνησε την Τρίτη. Έχει πραγματοποιηθεί ήδη το γραμμικό σχέδιο της και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 10 ημέρες από σήμερα. Σύμφωνα με την Επιμελήτρια της Καλών Τεχνών κυρία Χατζησάββα, λόγω των ειδικών τεχνικών που πλέον χρησιμοποιούνται, ο χρόνος ζωής της τοιχογραφίας μπορεί να φτάσει και τα 20 έτη.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από την κυρία Χατζησάββα να πραγματοποιήσει μια μικρή έρευνα στην πόλη ώστε να προτείνει και άλλα σημεία που μπορούν να γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις. Η πρόταση έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερη χαρά με την κυρία Χατζησάββα να τονίζει την αγάπη του Δημάρχου στην Τέχνη και την υψηλή αισθητική που τον διακρίνει, χαρακτηριστικά τα οποία όχι μόνο επιτρέπουν την υλοποίηση των έργων αυτών αλλά αυξάνουν και τον αριθμό τους , μεταμορφώνοντας σημεία των πόλεων και παράλληλα διδάσκοντας.

#Δήμος_Κορινθίων #Ελληνική_Επανασταση #Διακόσια_χρόνια