LOADING

Type to search

Η αναγνωρισμένη ιαματική πηγή στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κορινθία

Κορινθία

Η αναγνωρισμένη ιαματική πηγή στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κορινθία

Share


Η αναγνωρισμένη ιαματική πηγή στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κορινθία! Στο χωριό που πήρε το όνομά του από την Ωραία Ελένη, που υπήρξε η αφορμή του Τρωικού πολέμου.
Η Ωραία Ελένη φέρεται να έκανε στις ιαματικές πηγές τα μπάνια της για να διατηρεί την ομορφιά της.

👉Το νερό της πηγής που αναβλύζει σε τρία σημεία στην βάση ενός βράχου, δίπλα στην θάλασσα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κορινθία, είναι μια ιαματική πηγή γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων.

Ο φυσικός πόρος «νερό Λουτρών Ωραίας Ελένης», έχει θερμοκρασία 20,1ο C, η παροχή νερού των πηγών είναι 100 κυβικά ανά ώρα και ο φυσικός πόρος χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως υπερτονικό, χλωριονατριούχο, ασβεστούχο, οξυανθρακικό, στροντιούχο, βρωμιούχο, βοριούχο, αλκαλικό, υπόθερμο ιαματικό νερό.

Το νερό των πηγών της Ωραίας Ελένης μπορεί να χρησιμοποιείται για λουτροθεραπεία και ενδείκνυται για νοσήματα μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, για νοσήματα περιφερικού αγγειακού συστήματος, καθώς και για δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις. Ταυτόχρονα το νερό των ιαματικών πηγών αντενδείκνυται για μεταδοτικά νοσήματα, συστηματικά και κακοήθη νοσήματα, αλλά και για ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

Οι επισκέπτες στα Λουτρά Ωραίας Ελένης είναι ήδη πολλοί και αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια με την αξιοποίηση των πηγών, από τον Δήμο Κορινθίων, στην περιφέρεια του οποίου υπάγονται, δεδομένου ότι είναι πολύ κοντά στην Αττική και σε μια περιοχή τουριστικά διαρκώς αναπτυσσόμενη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

We💙Corinth!
Τα όμορφα χωριά του τόπου μας και η ιστορία τους, μέσα από τα μάτια των ντόπιων και των επισκεπτών!
✔️Είμαστε στο Facebook και στο instagram… Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για την όμορφη περιοχή της Κορίνθου!!!
🔹στο Facebook WeLove Corinth & Corinth Greece (η σελίδα μας)
🔹στο instagram @we_love_corinth
🔹Tag us #WeLoveCorinth #VisitKorinthos #CorinthGR

#PameLoutraOraiasElenis #visitLoutraOraiasElenis #loutraoraiaselenis #peloponnese #greece #exploregreece #allaboutpeloponnisos #moodygreece #goodvibes #looking_greece 🇬🇷 #perfect_greece #instaphoto #instalike #instamood #Travelphoto #ilovegreece #corinth #sea #greecestagram #travelscrapbook #visitGreece #travelgreece #loves_greece #ΛουτράΩραίαςΕλένης #Κόρινθος #Τόπος_Να_Ζεις #Τόπος_Να_Ρθεις💙