Πληκτρολογήστε την αναζήτησή σας

Κορινθία

Απόδραση από τον Ορειβατικό σύλλογο Κορίνθου 19 – 20 – 21 Ιουνίου 2021 Άγραφα, Λίμνη Σμοκόβου – Βουλγάρα

Μοιραστείτε


Τριήμερο Αγίου Πνεύματος
19 – 20 – 21 Ιουνίου 2021
Άγραφα,
Λίμνη Σμοκόβου – Βουλγάρα (1654 μ)

Ο Σύλλογός μας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα κάνει εξόρμηση στα ανατολικά Άγραφα και συγκεκριμένα στα Λουτρά Σμοκόβου, όπου θα είναι και η έδρα μας και στη Βουλγάρα.
Η διαμονή μας θα είναι σε πολύ όμορφο ξενώνα με πολύ κοντινή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις των Λουτρών. Το νερό τους αναβλύζει από 5 πηγές με θερμοκρασία 42 ºC και χαρακτηρίζεται υπέρθερμο. Τα προτιμούν όσοι πάσχουν από χρόνιες ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, παθήσεις αναπνευστικού συστήματος κ.α.

Το πρόγραμμα συνοπτικά:

Η πρώτη ημέρα Σάββατο 19/06, θα έχουμε αναχώρηση αυστηρώς 8.00 πμ από τον Άγιο Νικόλαο στην Κόρινθο για το Σμόκοβο, με ενδιάμεσες στάσεις π.χ. Καμένα Βούρλα για καφέ κ.τ.λ. και φαγητό ίσως σε κάποιο άλλο σημείο. Φθάνοντας στον προορισμό μας θα έχουμε εγκατάσταση στα δωμάτια μας, γνωριμία με την περιοχή και για όσους επιθυμούν μικρή πεζοπορία.

Την επομένη ημέρα Κυριακή 20/06 θα πάρουμε πρωινό και η ομάδα θα ξεκινήσει με το λεωφορείο για την αφετηρία της πορείας προς την κορυφή Βουλγάρα (1653 μ). Αναλόγως των ατόμων θα επιλεγεί εάν θα γίνει επιστροφή στην αφετηρία ή διάσχιση για Βαθύλακο.
Τα άτομα που επιθυμούν να περπατήσουν λιγότερο, μπορούν να συμμετέχουν έως κάποιο σημείο και να επιστρέψουν στην αφετηρία μέσω του σηματοδοτημένου μονοπατιού.
Μετά την πορεία υπάρχει η δυνατότητα για επίσκεψη στη Νύφη των Αγράφων, όπως λέγεται η Ρεντίνα, για φαγητό-καφέ και σε αξιοθέατα της πόλης όπως τα τρία μουσεία της, της Εθνικής Αντίστασης, στο Λαογραφικό και στο Εκκλησιαστικό, καθώς και στις πολύ παλαιές εκκλησίες. Ύστερα επιστροφή στα Λουτρά.

Την Δευτέρα 21/06 μετά το πρωινό, θα κάνουμε πορεία από τα Λουτρά προς την κορυφή που είναι το Δολώπειο Αρχαίο κάστρο της Μενελαΐδος, με υπέροχη θέα προς την Λίμνη.

Στην συνέχεια επιστροφή στα Λουτρά κι ετοιμασία για επιστροφή μέσω του φράγματος της Λίμνης προς την Εθνική οδό και προς Κόρινθο, με ενδιάμεσες στάσεις.

Η τιμή ανά άτομο θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές, αλλά δεν θα ξεπεράσει τα 100 ευρώ.
Υπάρχει και δυνατότητα διαμονής σε φθηνότερα δωμάτια ή και σε σκηνές, για όσους επιθυμούν

Έγκυρη συμμετοχή θεωρείται με κατάθεση προκαταβολής 50 ευρώ το άτομο, έως τις 5 Ιουνίου 2021.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
στον αρχηγό της εξόρμησης Κουνελάκη Γιάννη 6984454116
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00).

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες δεύτερες, μπατόν, γάντια, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή – φαγητό, νερό.

Αναχώρηση: Αυστηρώς 8.00 πμ από τον Άγιο Νικόλαο στην Κόρινθο.

• Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
• Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κορονοϊού.