LOADING

Type to search

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και θερμοκρασία στα ύψη από την Παρασκευή

Καιρός

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και θερμοκρασία στα ύψη από την Παρασκευή

Share

Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές θα μας συντροφεύουν τις επόμενες ημέρες, ενώ πιο βροχερή ημέρα δείχνει να είναι η Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Παρασκευή 16/04 η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας και μικρή πτώση στα κεντρικά τμήματα, ενώ το Σάββατο 17/04 θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα. Συνολικά, το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο η άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική Ελλάδα θα είναι της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου και ακόμα μεγαλύτερη στην Κρήτη.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη άνοδος των  μεγίστων θερμοκρασιών τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 17/04, συγκριτικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Παρασκευής 16/04.

meteo

Παράλληλα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, λόγω της επικράτησης ανέμων νότιων διευθύνσεων στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας, αναμένεται να εκδηλωθεί έντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Η ημέρα με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι το Σάββατο 17/04, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

kairos_skoniii

Πηγή: protothema.gr