LOADING

Type to search

Διανομή προϊόντων στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ

Πελοπόννησος

Διανομή προϊόντων στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ

Share


Η πρώτη διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων για το 2021 στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στη Μεσσηνία, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Π.Ε. Μεσσηνίας η οποία είναι επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Μεσσηνίας.

Το πρόγραμμα διανομής, ο τρόπος διάθεσης και η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών της επικείμενης διανομής αποτέλεσα το θέμα σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και δια ζώσης υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί, από την Δευτέρα 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου, με κατ’ οίκον παράδοση στον αστικό ιστό της Καλαμάτας και σε σταθερά σημεία σε όλους τους δήμους – εταίρους  της Κ.Σ. Μεσσηνίας, με στόχο την εξυπηρέτηση του συνόλου των δικαιούχων.

Θα διατεθούν 32 διαφορετικά είδη προϊόντων (αλεύρι ζυμαρικά, όσπρια, φρούτα, κρέατα, τυριά, παιδικά είδη, χαρτικά, απορρυπαντικά, γραφική ύλη, είδη για άστεγους κ.α.). Το εκτιμώμενο κόστος της διανομής ανέρχεται σε 700.000 ευρώ και τα διάφορα είδη απευθύνονται σε  6.591 οικογένειες, που αντιστοιχούν σε  12.363 άτομα.

Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν με sms για την ημέρα και το σημείο διανομής, η δε ταυτοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί είτε με ταυτότητα και ΑΜΚΑ, είτε -σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παρουσίας τους- με εξουσιοδότηση.

Κατά την διανομή στα σταθερά σημεία είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας και η τήρηση αποστάσεων, στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών διατάξεων περί προστασίας από την διασπορά της covid-19.