LOADING

Type to search

Απατεώνες από τον Πύργο «ξάφρισαν» 10.000 ευρώ από κάτοικο της Ζακύνθου

Επικαιρότητα

Απατεώνες από τον Πύργο «ξάφρισαν» 10.000 ευρώ από κάτοικο της Ζακύνθου

Share

Μέσα στα χρονικά όρια της αυτόφωρης διαδικασίας εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ζακύνθου η απάτη σε βάρος ενός κατοίκου της Ζακύνθου, που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο της αγοραπωλησίας ενός προϊόντος. Μάλιστα, οι δυο από τους τέσσερις δράστες συνελήφθησαν στον Πύργο.

Ο ανυποψίαστος άνδρας είχε δεχθεί τηλεφώνημα από κάποιον που ενδιαφερόταν για ένα προϊόν που διέθετε προς πώληση μέσω αγγελίας που είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα αγοραπωλησιών. Στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής συνομιλίας τους για την αγορά του προϊόντος, ο υποτιθέμενος αγοραστής τον έπεισε να του δώσει τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας και τους προσωπικούς κωδικούς του e-banking, με αποτέλεσμα να μπει στον λογαριασμό του και να μεταφέρει σε άλλον λογαριασμό ποσό ύψους 10.000 ευρώ!

Το θύμα κατήγγειλε την απάτη στους αστυνομικούς της Ασφαλείας, που εξακρίβωσαν ότι ο κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα βρίσκεται στον Πύργο και ότι στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τέσσερα άτομα! Τα δυο από αυτά, συνελήφθησαν με την συνεργασία αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου και σε ένα από τα σπίτια τους κατασχέθηκαν ένα βιβλιάριο καταθέσεων και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου με την δικογραφία που σχηματίστηκε για απάτη κατά συναυτουργία και περιλαμβάνει τους δυο συνεργούς τους, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν αλλά δεν εντοπίστηκαν.

Πηγή: protothema.gr