LOADING

Type to search

Ξεμπλοκάρει το έργο «Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για την άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου

Πολιτική

Ξεμπλοκάρει το έργο «Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για την άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου

Share


Ξεμπλοκάρει το έργο «Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για την άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων», προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ

Μια πολύ θετική εξέλιξη για τον Δήμο μας ανακοίνωσε σήμερα του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το «ξεμπλοκάρισμα» έργου που αφορά στην «Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για την άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων» που είχε πληγεί από τις έντονες βροχοπτώσεις του Μαρτίου 2017 και του Σεπτεμβρίου 2018, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000,00€.

Σε συνέχεια της συνάντησης του Υφυπουργού κ. Νικόλαου Ταγαρά με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, συζητήθηκε η ανάγκη επιλογής αναδόχου για την εκτέλεση του έργου και τέθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η εν λόγω παρέμβαση στο οδικό δίκτυο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στο σημείο «Καταρράκτες», κρίνεται απολύτως απαραίτητη καθώς η αποκατάσταση των βραχοπτώσεων -του κατολισθητικού φαινομένου- λόγω και της αστάθειας των πρανών στην ευρύτερη περιοχή είναι δύσκολη και επιτακτική. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα δημιουργηθεί ένα ασφαλές οδικό δίκτυο για κατοίκους και διερχόμενους οδηγούς, όπως αναφέρεται και στην Ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε πως «Πρόκειται για μία είδηση ιδιαίτερα σημαντική για τον Δήμο μας. Θα ήθελα να εκφράσω από καρδιάς τις ευχαριστίες μου στον Νίκο Ταγαρά καθώς συνέδραμε καθοριστικά για να ξεκινήσει επιτέλους ένα τόσο απαραίτητο έργο για την ασφάλεια του οδικού δικτύου της περιοχής μας. Με την ολοκλήρωση του έργου, τίθενται επιτέλους και οι βάσεις για την επαναλειτουργία του καταστήματος στους Καταρράκτες».